Acasă Politic Se cere demisia Președintei Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților pentru demagogie

Se cere demisia Președintei Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților pentru demagogie

DISTRIBUIȚI

Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Camerei Deputaților, ieri, 29.03.2018, președintele Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport, deputata PSD Camelia Gavrilă se arăta foarte îngrijorată de importanța evaluării psihologice periodice a cadrelor didactice, dar și de problema consilierii psihologice a elevilor.

‘Deputatul PSD Camelia Gavrilă a atras atenția în plenul Camerei Deputaților asupra importanței evaluării psihologice periodice a cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și chiar nedidactic, demers ce se cere urgentat la nivel de sistem educațional în întregul său. Pe de altă parte, la fel de importantă este și problema consilierii psihologice a elevilor, unde semnalăm din nou numărul insuficient de consilieri școlari…’, se arată în al doilea paragraf al comunicatului de presă.

Deputatul PNL Sorin Moldovan declară că este de acord cu poziția „exprimată de doamna Gavrilă. Problema este că exact domnia sa nu este de acord cu ceea ce susține. Majoritatea PSD-ALDE-UDMR din Comisia pentru învățământ, știință, tineret și sport a votat împotriva unui proiect de lege (Pl-x nr. 292/2017), care se referea la consilierea psihologică din școli, respectiv un consilier la 400 de elevi și nu 800 cum este în prezent, iar dovada acestui fapt o reprezintă raportul de respingere care a fost adoptat cu 9 voturi pentru și 4 împotrivă.

Doamna Gavrilă, ați avut posibilitatea de a susține creșterea numărului de consilieri psihologici în școli în mod real și nu ați făcut acest lucru, iar acum declarați că susțineți creșterea acestui număr. Cum rămâne cu impactul bugetar pe care l-ați invocat în dezbaterile comisiei?

Doamna președinte, cetățenii români așteaptă răspunsuri și rezolvări la problemele lor, nu declarații care nu au nicio acoperire în realitate. Astfel, în numele grupului PNL vă solicit demisia de onoare din funcția de Președinte al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport din Camera Deputaților întrucât limbajul dublu pe care îl folosiți trebuie sancționat!”, crede deputatul Moldovan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.