Acasă Politic Senatorii PSD, in lupta cu teritoriul

Senatorii PSD, in lupta cu teritoriul

DISTRIBUIȚI


Orizontul nebulos al alegerilor a declansat deja in lumea pesedista ingrijorari privind colectarea de voturi. In pofida lipsei unei decizii ferme a staffului partidului de guvernamant referitoare la reteta electorala, parlamentarii vor sa nu se trezeasca in offsaid in raport cu propriii alegatori.

Astfel, la sedinta de ieri a grupului senatorial al PSD s-au adresat doua tipuri de reclamatii relevand acelasi fenomen: ruptura dintre parlamentarii puterii si teritoriu. Prima nemultumire a fost ridicata de timisoreanul Matei Viorel, care s-a plans ca alesii partidului nu sunt implicati in treburile administratiei locale, guvernate, de altfel, tot de colegii pesedisti, care insa nu au invins pe listele parlamentare. -Parlamentarii sunt armata invingatoare a partidului-, a aratat ieri senatorul Matei Viorel, exprimandu-si nemultumirea fata de -suveranitatea- mai-marilor locali din circumscriptiile pesediste. El spera ca sefii de la centru vor da dispozitii prepusilor din cadrul puterii locale (prefecti, presedinti de consilii judetene, directori de regii) sa-i angreneze pe parlamentari in treburile teritoriului. Vicepresedintele filialei timisorene, Matei Viorel, nu se afla in conflict cu propria organizatie, el simtindu-se exclus insa din administratia judetului de catre propriii colegi de partid. -Sunt un soldat disciplinat al partidului, dar trebuie sa fim un tot unitar-, si-a incheiat el expozeul sub privirile aprobatoare ale colegilor.

Un alt fenomen al rupturii pesediste s-a manifestat intre parlamentari si propria organizatie. Este cazul deja notoriu al senatorului de Maramures Liviu Bindea, care a luat si el cuvantul ieri la sedinta de grup. Acesta a vorbit despre excluderea parlamentarilor de la masa deciziilor in circumscriptie, el insusi victima politicii -subiective- din Maramures. Surse din PSD arata ca aceeasi situatie se inregistreaza si in alte organizatii, cum ar fi Arad si Bihor. Senatorul Victor Apostolache a vorbit pe sleau ieri despre ruptura dintre conducere si administratie, iar liderul grupului, Ion Solcanu, s-a angajat sa transmita conducerii partidului nemultumirile exprimate tot mai frecvent in -cartelul- pesedist din Camera Superioara, spre deosebire de situatia deputatilor, unde domneste tacerea. Solcanu a desprins ieri dintr-o fasie ingusta din seria nemultumirilor, aratand ca va informa mai sus neinvitarea senatorilor – -activisti politici de prima mana, care fac politica militanta- – la sedintele Delegatiilor Permanente ale organizatiilor judetene, convocate intentionat in prima jumatate a saptamanii pentru a-i sunta pe senatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.