Home Politic Șerban Nicolae cere demisia lui Ilie Sârbu și Ioan Rus. Sârbu: când...

Șerban Nicolae cere demisia lui Ilie Sârbu și Ioan Rus. Sârbu: când îmi cerea funcții eram bun?

DISTRIBUIŢI

Derută în PSD. Șerban Nicolae a postat pe facebook un mesaj prin care cere demisia lui Ilie Sârbu și a lui Ioan Rus. Tata-socru a ieșit la Parlament ca o țață: dar când dl. Șerban Nicolae vebea și îmi cerea funcții? Atunci eram bun? Încaieră-i drace!

Scrisoare deschisă către social – democrații transilvăneni

Dragi colegi,
Vă scriu astăzi cu amărăciunea eșecului la alegerile pentru Președintele României, dar și cu nădejdea neștirbită în principiile și valorile politice fundamentale care ne leagă și în aspirațiile comune pentru binele țării noastre.
Pe mulți vă cunosc personal. Majoritatea mă cunoașteți. De aproape 25 de ani, de când am intrat în lupta politică, am rămas fidel viziunii de stânga în ceea ce privește societatea românească, fundamentelor politice bazate pe democrația socială, dezvoltare, solidaritate, responsabilitate, compasiune, implicare și progres.
În Transilvania, știți mai bine decât mine, social – democrația are rădăcini adânci, încă de la Iosif Jumanca și Ion Flueraș. Nu cred și n-aș putea admite că social – democrația se repartizează geografic pe teritoriul României, că Muntenia și Moldova ar fi de stânga și Transilvania, de dreapta. Când spun Transilvania, mă refer la toate regiunile istorice, inclusiv Banat, Crișana, Oaș sau Maramureș. Firescul echilibru al democrației, sunt sigur, determină o distribuție și o pondere egală a principalelor curente politice, iar nucleul constant al stângii nu poate fi semnificativ inferior celui al dreptei. Diferența, în mod natural, o fac cei care candidează și care își asumă reprezentarea electoratului.
Cei care au monopolizat, de ani buni, reprezentarea stângii, a Partidului Social Democrat în Transilvania, au fost definiți, în opinia publică, cu formula „grupul de la Cluj”. Dacă era o formulă de succes, era în regulă. Dar nu e și n-a fost niciodată. Ce a început cu o ticăloșie – atacarea din interior, încă de la sfârșitul lui 2004, a lui Ion Iliescu – nu putea continua altfel. Acest grup n-a produs nimic bun pentru pentru stânga românescă ori pentru partid. Ba, mai mult, prin rezultate constant slabe, prin acțiuni politice șovăielnice sau chiar duplicitare, liderii acestui grup au întărit greșita percepție că în Transilvania stânga nu are susținere și că transilvănenii sunt, în mod covârșitor, de dreapta. În fapt niște impostori fără legătură cu social – democrația autentică, ei s-au făcut remarcați, poate chiar temuți, prin sforării, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace după funcții și demnități, prin aroganță și dispreț. Nu o dată v-am auzit având aceeași opinie cu a mea, dezavuând asemenea comportamente și delimitându-vă de aceștia.
Știți, la fel de bine ca mine, că asta nu e social democrație. Social – democrații nu se feresc de oameni, nu se ascund prin încăperi obscure, nu decid în spatele ușilor închise, nu privesc cu îngâmfare sau cu ură la colegii de partid ori la electorat. Social – democrații vorbesc cu oamenii pe care vor să-i reprezinte, îi ascultă, îi înțeleg și îi respectă. Social – democrații sunt decenți, moderați și au bun-simț. Social – democrații fac politică, nu politicianism. Vă scriu pentru a vă cere, public, să vă luați în propriile mâini identitatea și demnitatea. Știu cu cine vorbesc și știu ce vă cer. Locul lui Ioan Rus și al lui Ilie Sârbu nu e în Partidul Social Democrat. Ei nu sunt de stânga și nu pot reprezenta vreodată social – democrația transilvăneană. Aveți această putere. Veți descoperi, poate cu surprindere, ce oameni respectați pot să vă reprezinte. Ce oameni reprezentantivi pot să vă conducă. Ce oameni valoroși sunteți.
Împreună vom recâștiga stânga transilvăneană. Împreună le vom arăta românilor că social – democrații sunt, în toată țara, aceiași – onești, decenți și, mai ales, umani. În fapt, despre asta este vorba.
Cu speranță și prietenie,
Șerban NICOLAE

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.