Acasă Politic Sesizare disciplinară împotriva lui Florin Iordache care enervat de raportul MCV a...

Sesizare disciplinară împotriva lui Florin Iordache care enervat de raportul MCV a arătat ambele degete mijlocii Europei

DISTRIBUIȚI

Deputatii USR au depus, miercuri, după ce Florin Iordache a aratat semne obscene in plenul parlamentului, o sesizare disciplinara la conducerea Camerei Deputatilor și la Comisia Juridică.

Redăm textul sesizării

FORMULĂM PREZENTA SESIZARE DISCIPLINARĂ

Prin care vă solicităm respectuos să luați cele mai drastice măsuri disciplinare împotriva deputatului Florin Iordache,

pentru urmatoarele motive :

I. ÎN FAPT

Arătăm că în data de 14 noiembrie 2018, deputatul Florin Iordache a participat la sedința plenului Camerei Deputaților, solicitând să ia cuvântul cu privire la legea de adoptare a OUG 90/2018.

La coborârea de la tribună, deputatul Florin Iordache a adresat gesturi obscene deputaților prezenți în sală, gesticulând în direcția zonei de sală în care se aflau deputații USR.

Consideram că fapta aratată mai sus are efectul de a încuraja comportamentele violente si injurioase, cu caracter sexual, publicul fiind expus direct la acest risc din cauza notorietății jiginirilor aduse la adresa deputaților prezenți în sală.

De asemenea, din cauza faptului că manifestările jignitoare au fost întreprinse în cadrul unei transmisiuni în direct și cu largă raspandire, de către o persoană ce influențeaza opinia publică (depuat al României și fost ministru), astfel de comportamente reprobabile se pot perpetua în societate.

Utilizarea comportamentelor jignitoare nu trebuie tolerată în niciun caz. Or, atunci când faptele se petrec în plenul Parlamentului României, în cadrul unei transmisiuni video, și sunt săvârșite de un deputat, percepția transmisă publicului este că se poate utiliza violența nonverbala atît timp cît chiar în cel mai înalt for democratic al țării se regăsesc astfel de comportamente. Concluzia cetățeanului privitor este că exemplul venit de la un înalt demnitar poate fi perpetuat în societate, iar dacă un comportamentul jignitor este scuzabil chiar la cel mai înalt nivel, este scuzabil și în viața de zi cu zi. O astfel de concluzie este împotriva tuturor normelor de conduită civilizată, împotriva valorilor europene de toleranță, a dreptului la libera exprimare și împotriva principiului supremației legii.

După cum am arătat mai sus, faptele deputatului Florin Iordache nu numai că încalcă toate normele de conduită impuse acestei funcții prin norme legale, dar și aduc un grav prejudiciu întregului Parlament prin asocierea calității de parlamentar cu săvârșirea de fapte nedemne de acest statut.

ÎN DREPT, întemeiem prezenta sesizare pe:

1. Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, art. 51 Sfera abaterilor disciplinare : „Constituie abateri disciplinare parlamentare următoarele fapte săvârşite de deputaţi sau de senatori şi dacă, potrivit legii, nu constituie infracţiuni:

(…)

d) comportamentul injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar în şedinţele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de parlamentar; ”

2. Regulamentul Camerei Deputaților, art. 242 :

” Constituie abateri disciplinare parlamentare următoarele fapte săvârşite de deputaţi dacă, potrivit legii, nu constituie infracţiuni:

(…)

d)comportamentul injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar în şedinţele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de parlamentar;”.

3. Hotararea Parlamentului nr. 77/2017 privind Codul de conduita al deputatilor si senatorilor, art. 6 :

” Conduita

(1)Deputaţii şi senatorii trebuie să asigure prin atitudine, limbaj, conduită şi ţinută solemnitatea şedinţelor parlamentare şi bunul mers al activităţilor desfăşurate în cadrul structurilor parlamentare.”.

Având în vedere descrierea faptei prezentate mai sus, precum și conținutul textelor de lege aplicabile, vă solicităm să analizați de urgență prezenta sesizare și să dispuneți sancțiunea cea mai gravă pentru încălcarea de către deputatul Florin Iordache a normelor citate mai sus.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.