Home Politic Situația votului pe județe: Iohannis a câștigat 29 de județe și Bucureștii...

Situația votului pe județe: Iohannis a câștigat 29 de județe și Bucureștii iar Ponta în 19

DISTRIBUIŢI

Primele cifre privind rezultatele pe judeţe la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale indică victoria – aşteptată, de altfel – a lui Klaus Iohannis în Transilvania. Candidatul creştin-liberal a reuşit să-l depăşească pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, în judeţele Iaşi, Vrancea și Constanța

IAŞI: Înfrângere istorică pentru PSD în fieful de la Iaşi, condus de Gheorghe Nichita. În municipiu: Iohannis – 60%, Ponta – 40%
Klaus Iohannis câştigă în judeţul Iaşi, iar în municipiul Iaşi diferenţă de 20 de procente în defavoarea lui Ponta-ACL. Rezultatele parţiale ale alegerilor prezidenţiale 2014 arată că Iohannis a primit 54,82% din voturile locuitorilor din judeţul Iaşi.

CLUJ: Klaus Iohannis câştigă alegerile cu 73,82%

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Cluj, obţinând 73,82% din voturi în turul al doilea al scrutinului prezidenţial, arată rezultatele finale comunicate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj.  Preşedintele BEJ Cluj, Monica Trofin, a declarat presei, luni dimineaţă, că prezenţa la urne în judeţ a fost de 69,53%.

VASLUI: Ponta, câştigător în judeţul Vaslui. Iohannis câştigător în Bârlad şi în comunele antişist

Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, Victor Ponta a obţinut 59,7% dintre voturile din judeţul Vaslui, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 40,3% din voturi. De remarcat că Iohannis s-a impus în localităţile „anti gazele de şist“.

BUZĂU: Ponta obţine peste 60% în judeţul Buzău, iar Iohannis aproape 40%

Candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Viorel Ponta, a obţinut, în judeţul Buzău, peste 60 % din voturile electoratului, în timp ce contracandidatul său Klaus Iohannis (ACL) a primit aproape 40% din sufragii, relevă rezultatele finale ale BEJ Buzău.

TIMIŞ: Iohannis a obţinut 66,73% din voturi

Potrivit rezultatelor alegerilor prezidenţiale 2014, Klaus Iohannis a obţinut în Timiş 66,73% din voturi. Ponta a obţinut aproximativ 33,26% din voturi. Rezultatele sunt finale.

GALAŢI: Victor Ponta a obţinut 54,02% din voturi, iar Klaus Iohannis 45,97%

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a obţinut 54,02% din voturi, în timp ce pe contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), l-au votat 45,97%, din electori, în judeţul Galaţi, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, arată datele centralizate de BEJ din toate cele 436 secţii de votare.

SIBIU: Klaus Iohannis a câştigat alegerile la Sibiu cu 79,47%

Conform reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, Klaus Iohannis a obţinut în judeţul Sibiu 79,47% din voturi. Rezultatul nu este final şi a fost dat după centralizarea rezultatelor de 369 din cele 370 de secţii de vot.

BRAŞOV: Klaus Iohannis a câştigat detaşat 63,09% din voturi

Rezultatele finale ale alegerilor prezidenţiale de la Braşov arată o victoria zdrobitoare a lui Klaus Iohannis care l-a învins pe Victor Ponta a o distanţă 27 de procente.

COVASNA: Iohannis a câştigat detaşat, cu 77,95% din voturi

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat detaşat alegerile în judeţul Covasna, cu 77,95% din voturi, arată rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna. Potrivit rezultatelor finale furnizate, în noaptea de duminică spre luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Covasna, al doilea tur al scrutinului prezidenţial a fost câştigat de candidatul ACL, Klaus Iohannis, care a fost votat de 70.713 persoane, adică 77,95%, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 19.997 de persoane, adică 22,04%.

PRAHOVA:  Iohannis câştigă alegerile cu 52,4%

Candidatul ACL Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale 2014 din Prahova cu un scor de 52,4%, potrivit rezultatelor oficiale ale Biroului Electoral Judeţean.

BISTRIŢA-NĂSĂUD: Klaus Iohannis a obţinut 62,27%, Victor Ponta – 37,73%

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în Bistriţa-Năsăud, unde a fost votat de 62,27% dintre electori, în timp ce Victor Ponta a obţinut 37,73% din voturi, potrivit rezultatelor finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud. Potrivit rezultatelor finale comunicate de BEJ Bistriţa-Năsăud, în judeţ la scrutin s-au prezentat 62,98% dintre cetăţenii cu drept de vot, adică 164.954 de persoane.

ALBA: Aproape 70% din voturi pentru Iohannis

Klaus Iohannis a obţinut o victorie zdrobitoare în judeţul Alba. Aproape 70% dintre alegători au votat cu candidatul ACL. Ponta a câştigat o singură localitate din judeţ, comuna Bucium din Apuseni. În Alba Iulia, Iohannis a obţinut 71,46%.

ARAD: Iohannis a câştigat detaşat, cu 65,88 % din voturi

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a câştigat detaşat alegerile în judeţul Arad, cu 65,88 % din voturi, arată rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Arad.

HARGHITA: Klaus Iohannis a câştigat 79,97% dintre voturi

Klaus Iohannis a obţinut majoritatea voturilor comunităţii maghiare din Harghita în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014, după ce în primul tur câştogase detaşat Kelemer Hunor, care nu a intrat în bătălia finală.

MUREŞ: Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale cu 68,83%
Potrivit reprezentanţilor Biroului Electoral Judeţean, 68,83% dintre mureşeni au votat cu Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale 2014, în timp ce Victor Ponta a fost votat de aproximativ 31,36% dintre locuitorii din judeţul Mureş.
SUCEAVA: Klaus Iohannis a câştigat alegerile cu 51,50%
Candidatul ACL la Preşedinţie, Klaus Iohannis, a câştigat alegerile în judeţul Suceava, obţinând 51,50% din voturi, în timp ce candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a fost votat de 48,49% dintre suceveni, potrivit datelor finale furnizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

GORJ: Ponta, votat în judeţul de origine cu peste 58%

Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Gorj, cu 58,29% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a obţinut 41,70% din voturi, arată rezultatele finale anunţate, luni dimineaţă, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

HUNEDOARA: Ponta a obţinut 50,37% din voturi

Candidatul Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, Victor Viorel Ponta, a obţinut, în judeţul Hunedoara, 50,37% din voturi la alegeri prezidenţiale 2014, în timp ce contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), a primit 49,63% din sufragii, relevă rezultatele finale anunţate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

NEAMŢ: Ponta câştigă la Neamţ cu 54,95%, Iohannis are 45,04%

Primele rezultate ale alegerilor prezidenţiale 2014 vor fi publicate de către Biroul Electoral Central (BEC) luni dimineaţă, apoi datele vor fi actualizate la interval de trei ore, astfel încât la sfârşitul zilei, pe 17 noiembrie, vom şti, oficial, dacă preşedintele României pentru viitorii cinci ani va fi Klaus Iohannis sau Victor Ponta.

ARGEŞ: Victor Ponta a câştigat alegerile cu 59,27%

Candidatul PSD-UNPR-PC Victor Ponta a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Argeş, obţinând 59,27% din voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de 40,73% din alegători, arată rezultatele finale anunţate, luni, de Biroul Electoral Judeţean (BEJ).

TULCEA: Klaus Iohannis câştigă alegerile cu 52,63%
în oraşul Tulcea, rezultatele finale arată astfel: Klaus Iohannis a obţinut 58%, iar Victor Ponta doar 42%. În judeţul Tulcea, fără municipiu, Victor Ponta a câştigat 50,6%, iar contracandidatul său Klaus Iohannis 49,4%.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.