Acasă Politic Solicitarea de perchezitie la Cornu, minge de ping-pong intre Macovei si parlament

Solicitarea de perchezitie la Cornu, minge de ping-pong intre Macovei si parlament

DISTRIBUIȚI

Ministrul justitiei, Monica Macovei, a declarat, ieri, ca solicitarea de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase este pasata ca o minge de ping-pong intre Ministerul Justitiei si presedintele Camerei, intr-un -circ- care demonstreaza incercarea clara de tergiversare a anchetei in acest caz.

Macovei a afirmat ca, anterior formularii cererii, ea a fost sesizata de procurorii de caz, asa cum prevad procedurile Codului penal. Ministrul a spus ca cererea se incadra in proceduri si ca nu avea nevoie de semnatura procurorului general. -Este clar o incercare de tergiversare a mersului normal al acestei cereri de autorizare a acestei perchezitii-, a precizat Monica Macovei. -Eu l-am sesizat pe presedintele Camerei exact conform Constitutiei si Regulamentului Camerei. Ce sa fac acum, daca se tot joaca cu ea si o trimite inapoi?-, s-a intrebat Macovei.

Daca cererea de perchezitie a imobilelor lui Adrian Nastase va fi respinsa si in Biroul Permanent de luni, ministrul a declarat ca va -tot trimite- aceasta cerere. -Eu nu am ce sa fac, nu am cum s-o modific, pentru ca asa este corecta-, a spus Monica Macovei. Ea a precizat ca nici Constitutia si nici Regulamentul Camerei Deputatilor nu prevad ca cererea de perchezitie trebuie semnata si de procurorul general. -Trebuie semnata de ministrul justitiei. Atat scrie in Regulamentul Camerei-, a afirmat reprezentantul executivului.

Macovei a aratat ca, -cel mult-, Biroul Permanent al Camerei Deputatilor poate decide ziua in care cererea va fi prezentata in sedinta publica, nu daca va fi citita sau nu.

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a reafirmat, ieri, ca solicitarea Ministerului Justitiei pentru perchezitia la doua dintre casele sale trebuie sa fie analizata de Biroul Permanent al Camerei.

Membrii PD care fac parte din conducerea Camerei Deputatilor vor participa la un eventual vot care va fi dat in Biroul Permanent la noua cerere de perchezitie a caselor lui Adrian Nastase, a declarat, tot ieri, liderul deputatilor PD, Cristian Radulescu. -Ar fi o inabilitate sa iasa din sala. Trebuie sa fie acolo, ca sa ii aduca aminte presedintelui Nastase ca incalca din nou Constitutia-, a mentionat liderul grupului PD din Camera Deputatilor.

-Daca din nou presedintele Nastase va spune statul sunt eu si va supune la vot, in ciuda Constitutiei, aceasta procedura gresita, reprezentantii nostri vor fi acolo si vor vota impotriva-, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.