Acasă Politic Sondaj CSOP: Băsescu și Geoană intră în turul doi

Sondaj CSOP: Băsescu și Geoană intră în turul doi

DISTRIBUIȚI

Traian Băsescu și Mircea Geoană se vor lupta în turul doi al prezidențialelor, arată un sondaj CSOP, realizat la comanda PD-L.
Același sondaj arată că, în cazul în care Băsescu și Geoană ar intra în turul al doilea, actualul șef al statului ar mai cåștiga un mandat în fruntea țării.
Potrivit sondajului, în primul tur de scrutin, Traian Băsescu ar obține 37% din voturi, Mircea Geoană – 24%, Crin Antonescu – 13%. Sorin Oprescu ar cåștiga 10% din voturile cetățenilor, Corneliu Vadim Tudor – 7%, Gigi Becali – 5%, Kelemen Hunor – 4%.
După turul al doilea, în care s-ar bate Traian Băsescu și Mircea Geoană, actualul șef al statului ar obține un nou mandat în fruntea țării, cu 53% din voturi, în defavoarea lui Mircea Geoană, care ar fi votat de 47% dintre romåni.
În cazul în care în turul doi ar intra Traian Băsescu și Sorin Oprescu, candidatul PD-L ar obține 52% din voturi, în timp ce Oprescu ar fi votat de 48% dintre cetățeni.
A treia variantă luată în calcul pentru turul doi este cea în care Traian Băsescu se va lupta pentru voturi cu Crin Antonescu. În acest caz, Băsescu ar obține 57%, iar Antonescu – 43%.
În cazul unor eventuale alegeri parlamentare, PD-L și PSD ar obține un scor destul de apropiat. Respectiv 36 și 33%. PNL ar fi votat de 14% dintre romåni, iar UDMR de 6%. O surpriză ar fi PRM care ar reintra în Parlament, fiind votat de 6% dintre cei care se prezintă la urne.

Românii susțin în proporție covârșitoare reforma lui Băsescu

Romånii sunt de acord și cu reducerea numărului de parlamentari: 82,2% dintre cei intervievați spun că sunt de acord cu mai puțini parlamentari, 9,2% cred că ar trebui să rămånă același număr de senatori și deputați, iar 0,4 procente înclină spre creșterea numărului de parlamentari.
Despre pensie, 81% dintre romåni spun că pensia ar trebui calculată în funcție de contribuție, iar 9% au declarat că anumite categorii ar trebui să aibă pensii mai mari.
Sondajul CSOP a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de persoane, dintre care 18.348 au spus că vor merge sigur la vot. Sondajul a fost realizat în perioada 17 septembrie-7 octombrie și are o marjă de eroare de plus/minus 0,7.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.