Acasă Politic Speriat de amploarea dezvăluirilor despre RAFO și Bica, Marin Anton trece la...

Speriat de amploarea dezvăluirilor despre RAFO și Bica, Marin Anton trece la UNPR

DISTRIBUIȚI

Speriat probabil de denunțurile făcute de Marian Iancu și Corneliu Iacubov care îl acuză că împreună cu Theodor Stolojan au orchestrat arestarea lor în 2005-2006 de către Bica pentru a putea să le ia acțiunile de la RAFO Onești, Marin Anton, înfocat susținător până aseară al Elenei Udrea și critic al procurorilor care o anchetează pe aceasta, astăzi a demisionat din PMP înscriindu-se în UNPR.

Marian Iancu a depus un denunț la DNA în care relatează că arestat preventiv fiind, Alina Bica i-a cerut să vândă RAFO unor ucrainieni, negociere ce s-a realizat în arestul IGPR.

Într-o intervenţie telefonică de miercuri seară, de la România TV, Marin Anton, fost administrator special la RAFO SA, a declarat că “domnul Iancu a avut acea permisiune de a negocia din arest vânzarea activului pe care îl deţinea la RAFO. Îmi aduc aminte că domnul Iancu era mulţumit că i s-a permis acest lucru. Poate şi pentru că nu dorea să ascundă nimic şi clar că tot ce se negocia acolo în Arestul Poliţiei Capitalei, cred că era supravegheat”.

La 11 ani de la privatizare, cu foştii patroni români condamnaţi la ani grei de detenţie, fosta rafinărie Rafo Oneşti îşi trăieşte trista agonie. Grupul austriac care a preluat-o deţinut de o serie de investitori ruşi cu ample conexiuni la vârful politicii de la Bucureşti, taie utilajele societăţii şi le vinde la fier vechi iar miile de angajaţi de odinioară şomează şi îşi aduc aminte că au avut cândva slujbe şi ce pune pe masa familiei. Marin Anton este unul dintre cei mai bogați parlamentari şi, potrivit revistei „Forbes“, averea sa depăşeşte 10 milioane de euro.

Anton a fost membru PDL până în 2012, când a trecut la PNL, fiind ales deputat pe listele USL, după care a plecat la PMP iar acum trece la UNPR. În luna august, Marin Anton a fost declarat incompatibil de ANI pentru că a deținut concomitent cu funcția de deputat și o întreprindere individuală.

La începutul anului 2014, Adrian Papahagi a demisionat din funcția de vicepreședinte PMP din cauza înscrierii în partid a lui Marin Anton.

CITEȘTE ȘI AFACERILE NECURATE ALE SECRETARULUI DE STAT MARIN ANTON

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.