Acasă Politic Stelian Ion dă semnalul schimbării epocii Cristian Ghinea – Dan Barna

Stelian Ion dă semnalul schimbării epocii Cristian Ghinea – Dan Barna

DISTRIBUIȚI

În mai 2017, la șase luni după ce Nicușor Dan l-a făcut deputat punându-l pe lista USR pe a doua poziție la Camera Deputaților, Cristian Ghinea a încercat o lovitură de palat dorind să-l impună din exterior pe Dacian Cioloș ca președinte al USR. E adevărat că Dacian Cioloș îl făcuse ministru, ceea ce Ghinea, cel mai probabil nu va mai pupa vreodată. Ghinea s-a lansat la acel moment în acuzații publice susținând că este „certat în BN și la grupul parlamentar” pentru că face parte și din Romania 100, platforma inițiată de fostul premier Dacian Cioloș, punctând, printre altele, faptul că „Nicușor Dan a făcut ca Dacian Cioloș să nu vină la noi”. Ghinea l-a atacat susținut pe Nicușor Dan și acesta a demisionat din USR.
Cum Ghinea nu ar fi fost acceptat de membrii USR, a rămas în umbră, impunându-l pe Dan Barna la conducerea USR.
Acum Cristian Ghinea a dat vina pe „sistem” că Barna nu a intrat în turul al doilea. Adică un fel de „sistemul” și-a dat seama că nu sunt de încredere și mi-a tras-o.

Deputatul USR Stelian Ion vede altfel lucrurile și a declarat luni dimineață la RFI România că în campania lui Dan Barna la prezidențiale ”s-au făcut greșeli” și a cerut o analiză în partid. El a precizat că nu este adeptul organizării unui congres rapid dar „mandatul pentru președinte a fost dat pentru 4 ani, dar un scor atât de clab poate ridica și această chestiune”, a mai declarat Ion.

„Următorii pași trebuie să fie în urma analizei interne: întărirea internă a partidului, identificarea greșelilor, o mai bună colaborare cu colegii din alianță, o coordonare mai bună. Putem să facem să funcționeze mai bine mecanismul alianței. (…) Alianția USR PLUS trebuie să se pregătească începând de astăzi de alegerile locale, trebuie să învățăm, să vedem ce putem îmbunătăți pentru a fi mai eficienți. Nu aș putea aduce o critică concretă față de modul cum a funcționat alianța. Este greu de spus acum dacă o figură nouă ar putea aduce un plus. Este clar că a avea destul de mute procente sub scorul partidului e o problemă, dar să vedem în context. Toate aceste atacuri au contat și ele. Trebuie să vedem și cine ar putea să-și asume rolul. Nu sunt adeptul schimbărilor pe picior. Trebuie să avem o discuție internă așezată și să vedem care ar fi viitorul. Congresul îl faci doar când știi ce vrei să obții în urma congresului. Teoretic e o variantă, dar ca să organizezi congres doar ca să ajungi la același rezultat, să păstrezi conducerea actuală, dar să slăbești partidul, mi se pare o greșeală. Chiar dacă se discută despre organizarea unui congres, nu e foarte clară situația. Mandatul pentru președinte a fost dat pentru 4 ani, dar un scor atât de slab poate ridica și această chestiune”, a declarat Stelian Ion.

2 COMENTARII

 1. Corina Băcanu Călărașu
  3 Std.
  Pe mine m-a amuzat în primă fază, apoi speriat, valul ăsta de uimire și dezamăgire infantilă că Dan Barna nu a intrat în turul doi. Dar cel mai mult am rămas surprinsă de victimizarea și tragerea pe kur a anumitor persoane din lista mea pe care le consideram mature: ba că nu mai vor să audă de turul doi, ba că viața e nedreaptă, ba că Dumnezeu a fost pesedist.
  Eu nu mi-am închipuit, cu tot optimismul de care dispun, că Barna ar fi avut vreo șansă pentru turul doi. Matematic și realistic nu avea cum. Dan Barna nu era recunoscut până acum 2 ani nici măcar la frizeria pe care o frecventa. Un partid prezent în România de 3 ani cu 10,000 de membri nu se poate pune cu PCR+ FSN+ FDSN + PDSR + PSSR+ PD + PC= PSD, partid prezent în România de 70 de ani, cu 510,000 membri. Nu te poți pune cu un partid care are primari în 80% dintre localitățile din țară. Nu te poți pune cu un partid care promite bani unui popor sărac, unde 30% din populație suferă de privare material severă, când partidul tău promite justiție, educație și autostrăzi.
  Pur și simplu, Dan Barna nu avea cum să intre în turul doi.
  Tot aud prin presă că Barna este marele pierzător. Mie mi se pare fix invers: e marele câștigător. În condițiile enumerate mai sus, să mobilizezi 14% este fabulos. Peste 5 ani va fi mai bine.
  Înțeleg că suntem nerăbdători și că ultimii ani cu PSD-ul ne-au ajuns dincolo de suflet. Dar cred că Barna nu merită să i se verse în cap frustrarea și obida noastră. Dacă am #rezistat până acum, mai putem rezista puțin.
  Eu aș vrea să îl felicit. Pentru cineva care era un anonim total acum 3 ani, să ajungi pe locul 3 în preferințele românilor, este un lucru grozav.

  Mai adaug un singur lucru pentru membrii USR care îi cer demisia: doar pesediștii fac așa. Construiți în jurul omului, nu îl distrugeți, consecvența este calea succesului!

  Baftă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.