Home Politic Sturzu confirmă indirect că demolatoarea analiză a votului tinerilor și din diaspora...

Sturzu confirmă indirect că demolatoarea analiză a votului tinerilor și din diaspora e a TSD

DISTRIBUIŢI

Astăzi, în mediul on-line a apărut o analiză atribuită TSD care analizează pierderea alegerilor de către Victor Ponta, în contextul în care sondajele exit-poll arată că sub 30% din tineri au votat candidatul PSD. Situația e asemănătoare și la absolvenții de studii superioare. În analiză se arată că sub actualul leadership al PSD, în frunte cu Victor Ponta, potențialul atragerii de electorat tânăr „nu a fost deloc fructificat” în partid și că sub conducerea lui Victor Ponta există o „lipsă de promovare democratică a tinerilor la nivel național” în PSD. „În plus, în Diaspora, acolo unde mulți tineri studiază și au un loc de muncă, Victor Ponta a fost preferat de doar 10,27% dintre votanți.”

Analiza pleacă de la întrebarea „De ce nu a fost votat Victor Ponta de tineri?” și continuă cu informația că în PSD „umbla mitul” că tinerii nu sunt interesați de alegeri și că politicienii nu ar trebui să-i ia prea mult în calcul.

Una din concluziile analizei confirmă că PSD a încercat să controleze votul cu o prezență scăzută la vot și cu diaspora: ”Dacă vrea să nu mai repete experiențele din 2004, 2009 și 2014, PSD trebuie să se pregătească de alegeri cu prezențe de 60-70%. Speranțele unui control al votului în zona unei prezențe de 40-50% în alegerile prezidențiale s-au dovedit a fi deșarte. Cu o Diaspora tot mai activă care cere vot prin corespondență și online, cu tineri care vin la vot la prezidențiale în cifre nemaiîntâlnite, PSD trebuie să se adapteze sau va fi din nou o victimă. Fără voturile tinerilor, PSD va pierde în următorii 5-10 ani statutul de cel mai mare partid din România.”

Deputatul PSD, Mihai Sturzu, posesorul unui CV banal ce prezintă un personaj mediocru, a sărit imediat să se dezvinovățească și celebra vorbă „qui s’excuse s’accuse”  s-a verificat și de această dată.

Sturzu a emis un comunicat din care vă prezentăm esența:
„Apar dezinformări în presă. Analiza apărută în mediul on-line nu aparține TSD. Există o analiză în derulare a TSD, dar aceasta, precum și concluziile sale, înțelegem să rămână în interiorul organizației, așa cum este decent față de toți colegii noștri. Presupusa analiză prezentată ‘pe surse’ nu reprezintă un document oficial al TSD.”
După care Sturzu face „un apel la acei colegi ai noștri care pun ambițiile personale înaintea unității partidului și care, fără să realizeze acest lucru, fac jocuri menite tocmai să distrugă soliditatea PSD, să înceteze.”
Așadar, un astfel de coleg care a făcut un astfel de joc a dat presei analiza care nu e un document oficial (adică nu e semnat și ștampilat de Sturzu). Bravo, cântărețule! Te-ai descurcat și de data asta exact ca la Antena3 când vii și vorbești despre orice subiect, tu nepricepându-te la aproape nimic.

La sfârșit, muzicantul îi ia repede două scame lui Victor Ponta care e cel mai bun președinte al PSD și se declară mândru de toți colegii săi din TSD. Păi măi Sturzule, nu spuseși tu că unii din TSD fac jocuri și trebuie să înceteze? Dar nehotărât mai ești!

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.