Acasă Politic Surse: Olguța amenință PSD că oamenii ei vor vota moțiunea de cenzură...

Surse: Olguța amenință PSD că oamenii ei vor vota moțiunea de cenzură dacă nu devine mai repede ministru; Iohannis nu vrea să semneze decretul

DISTRIBUIȚI

Majoritatea parlamentară stă pe o muchie de cuțit iar Olguța Vasilescu amenință în PSD că dacă nu va fi imediat ministru va vota împreună cu oamenii ei și ai amantului său Claudiu Manda, moțiunea de cenzură, susțin surse din PSD. Dragnea a momit-o pe Olguța să plece de la ministerul Muncii pentru că era incapabilă să înțeleagă că mediul de afaceri nu putea mări salariile minime pentru persoanele cu vechime la 2350 de lei cum abera ea, cu funcția de ministru al Transporturilor unde oricum nu e în stare nimeni să facă nimic așa că incompetența ei ar fi trecut neobservată. Olguța a acceptat după ce Dragnea i-a explicat că ea e singura variantă pentru că e foarte deșteaptă și pricepută la orice. Rămasă pe tușă ca ultima fraieră, fosta peremistă s-a crizat pe la televiziuni că e blocaj în cele două ministere că nu se mai poate lucra fără noii miniștri. Ministrul demisionar al Transporturilor a declarat însă că el aprobă acte până la semnarea decretului de către președintele Iohannis când demisia devine efectivă. Vasilescu ar fi făcut duminică o criză că nimeni din guvern nu o susține prin declarații că ea a căzut de papagal și acum râde lumea de ea, că a fost respinsă la Transporturi și nici la Dezvoltare nu e pusă și mai mult, Dăncilă nu a mai semnat majorarea salariului minim pentru cei cu vechime.
Cum Olguța și cu Manda controlează voturi ale parlamentarilor olteni, Dragnea a trimis-o pe Carmen Dan să o susțină pe Olguța la România Tv aceasta declarând că Guvernul se află într-un blocaj funcţional din cauza faptului că sunt două portofolii – Transporturi şi Dezvoltare Regională – care nu mai au titulari, după ce aceştia au demisionat iar preşedintele Iohannis a refuzat „total nejustificat” să-i numească pe înlocuitorii propuşi de premier, deși semnarea decretelor de numire pentru cele două propuneri este obligaţia sa constituţională.
„Atât ministrul Transporturilor, cât şi ministrul Dezvoltării, domnul Paul Stănescu, şi-au depus demisiile, este un fapt că premierul a aluat act de aceste demisii, le-a înaintat la Cotroceni, a făcut lucrul acesta odată cu propunerile de înlocuire. Deci, demisiile îşi produc efectele iar domnul preşedinte are obligaţia constituţională să semneze decretele de numire pentru cele două propuneri. Am ieşit din termenul de 15 zile, la şedinţa de guvern de săptămâna trecută au venit secretarii de stat, însă toată toată lumea vede că de fapt ne confruntăm cu această încercare a preşedintelui de a şicana activitatea guvernului, această dorinţă de a găsi tot felul de tertipuri şi pretexte ca să nu semneze decretele de revocare. Cred că, măcar în ceasul al doisprezecelea, ştiţi că şi domnul preşedinte făcea un apel asemănător, ar trebui ca preşedintele României să înţeleagă că acest guvern nu este guvernul lui, este un guvern care îşi doreşte să guverneze eficient şi acest guvern răspunde în faţa Parlamentului care l-a învestit, pentru că, din fericire, România nu este o republică prezidenţială, aşa cum şi-ar dori Klaus Iohannis. (…) Probabil că acum aşteaptă decizia CCR şi este o realitate că în plan intern activitatea guvernului este blocată chiar în acest moment important”, a spus Carmen Dan la România TV.

N-o fi o republică prezidențială dar nici PSD nu are ce să-i facă președintelui dacă nu semnează. Iar acum dacă Dăncilă a sesizat CCR nu-i normal să aștepte omul decizia judecătorilor? Între timp, PSD poate, de exemplu, să-i ia boii de la bicicletă președintelui.

5 COMENTARII

  1. O să rămîi pe dinafară inculto,ești zero fără Dragnea,intră și tu in șomaj să trăiești bine!!Ai distrus tot la Min.Muncii iar acum te grăbesti să devalizezi și Transporturile,ești dependentă de bani,să ai mulți bani.Puneți-i-ai pe cap să te saturi!!

  2. Grăbeste-te să devalizezi și Transporturile că Min.Muncii l-ați facut praf si pulbere..dacă nu,intră si tu în șomaj să vezi cum e!S-a săturat lumea de ochii dați peste cap pe la televiziunile slugarnice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.