Acasă Politic Tariceanu a manipulat filialele pentru a-l inlatura pe Stolojan

Tariceanu a manipulat filialele pentru a-l inlatura pe Stolojan

DISTRIBUIȚI

Unul dintre liberalii care au votat impotriva rezolutiei prin care PNL a respins fuziunea cu democratii, deputatul Raluca Turcan, a acuzat conducerea partidului ca a impus aceasta decizie liderilor de filiale, fara sa tina cont de mandatul pe care ei il aveau. Pe de alta parte, fosta consiliera a lui Theodor Stolojan a sustinut ca acutala conducere a partidului l-a tradat pe ex-presedintele liberal, blocand o eventuala revenire in fruntea PNL.

Cunoscuta ca unul dintre suporterii unificarii cu PD, alaturi de Mona Musca, deputatul Raluca Turcan a acuzat conducerea partidului de faptul ca a practicat politica pumnului in gura, impunand cu forta rezolutia adoptata de catre Delegatia Permanenta cu 58 de voturi pentru si sase impotriva. Membra a Biroului Permanent Central si a Delegatiei Permanente, Raluca Turcan a afirmat ca s-ar fi asteptat ca decizia referitoare la fuziune sa se faca in baza unei analize temeinice a punctelor de vedere exprimate de fiecare organizatie judeteana, ceea ce insa nu s-a intamplat in cadrul unei sedinte care a durat mai bine de patru ore. Ea sustine ca liderii de filiale care venisera cu un mandat s-au trezit in fata faptului implinit, presedintele liberal, Calin Popescu Tariceanu, si oamenii sai prezentandu-le de la bun inceput textul rezolutiei ca unic punct de plecare in discutarea fuziunii. -Reprezentantii conducerii partidului, chiar presedintele Calin Popescu Tariceanu a venit cu o rezolutie a Delegatiei Permanente, ni s-a pus in fata un material de sase pagini si ni s-a spus ca pe baza acestei rezolutii se va da un vot la final-, a declarat Turcan, intr-o emisiune televizata, adaugand ca strategia conducerii centrale a partidului a fost aceea de a pune accentul pe diferentele majore dintre PNL si PD, tocmai in incercarea de a-i manipula pe liderii de organizatie cu scopul de obtine votul lor impotriva fuziunii. Turcan a mai sustinut ca multi lideri de organizatii aveau un mandat pro fuziune, chiar daca unificarea era conditionata de o serie de obiectii, insa acestia nu au mai avut curajul sa pledeze in favoarea mariajului cu PD, de teama unor sanctiuni din partea conducerii centrale.

Lobby pentru Stolojan

Intrebata cum ar fi evoluat lucrurile daca Stolojan era presedintele PNL, Raluca Turcan a precizat a unificarea aliatilor ar fi fost facuta si s-ar fi tinut cont de opiniile diferitelor grupari din partid. Referindu-se la faptul ca Tariceanu a impus marginalizarea acelor voci critice din interiorul partidului, Turcan a declarat ca astfel s-a pierdut echilibrul pe care Stolojan ar fi reusit sa-l mentina in PNL. -Stolojan a pastrat acest echilibru in PNL, care, din pacate, ulterior nu s-a mai mentinut. (…) Azi se simt diferente intre oameni care sunt apropiati domnului Calin Popescu Tariceanu si oameni care cateodata nu sunt de acord cu dumnealui. Mi se pare benefic pentru democratia oricarei institutii sa existe si pareri impotriva, pentru ca tinzi sa crezi ca esti foarte frumos, foarte destept, ca nu ai nicio problema si toata viata e in roz-, a mai comentat Turcan.

In premiera, fosta consiliera a lui Stolojan a acuzat echipa lui Tariceanu de faptul ca l-ar fi tradat pe acesta, sugerand ca a incalcat o intelegere politica care a fost facuta in momentul retragerii sale din cursa pentru Cotroceni si din fruntea partidului. Ea a precizat ca, la vremea respectiva, din motive de sanatate, Stolojan s-ar fi retras de la conducerea PNL pentru o perioada determinata, lasand chiar un -testament- in acest sens. -Din pacate, prima sedinta de dupa retragerea domnului Stolojan a luat act de retragerea definitiva de la conducerea PNL. Ceea ce nu era tocmai adevarat-, a spus Turcan.

Caseta

-Turcan face declaratii ostile PNL-

Vicepresedintele liberal Puiu Hasotti a declarat ca Turcan a avut o pozitie singulara in cadrul Delegatiei Permanente care a adoptat rezolutia fuziunii cu o larga majoritate. -Doamna Raluca Turcan face declaratii ostile PNL si stau si ma intreb daca sustine cu adevarat partidul-, a comentat Hasotti. -Din pacate, la PNL, unii confunda democratia cu propriile dorinte-, a adaugat vicele liberal, precizand insa ca nu se pune problema sanctionarii ei. Cu toate acestea, scandalul generat de deputatul Cristian Boureanu a determinat conducerea partidului sa adopte, in urma cu cateva luni, o rezolutie potrivit careia orice membru PNL care face declaratii publice ce pot dauna imaginii sau strategiei politice a partidului risca sa fie suspendat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.