Home Politic Tăriceanu, pionul otrăvit al lui Ponta și Voiculescu, bagă bățul prin gardul...

Tăriceanu, pionul otrăvit al lui Ponta și Voiculescu, bagă bățul prin gardul PNL și pretinde Congres

DISTRIBUIŢI

Transfugul Călin Popescu Tăriceanu a ajuns din nou să facă jocurile PSD și bagă din nou bățul prin gardul liberalilor pe care vrea să-i asmută împotriva lui Crin Antonescu. Totul, într-o încercare de readuce un PNL fărâmițat și slab în siajul PSD. Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat marți, prin intermediul unei epistole otrăvite, că actuala conduce a PNL nu mai are viziune și a cerut refacerea USL în urma unui Congres extraordinar al PNL.

Nici măcar din punct de vedere juridic, Tăriceanu nu mai poate cere acest lucru, deoarece Tăriceanu a demisionat recent din PNL și nu mai este nici măcar simplu membru. Tăriceanu și-a motivat cererea din cauza faptul că în PNL nu ar mai exista libertate de exprimare. Tăriceanu opinează de asemenea, în această scrisoare deschisă transmisă marţi, că „sunt vremuri complicate” pentru PNL, dar şi pentru conducerea acestuia, că „este clar că s-a pierdut busola” şi că „asistăm la instaurarea haosului la nivelul conducerii actuale”.

„În urmă cu aproape 25 de ani, când m-am înscris în Partidul Național Liberal, am făcut acest lucru deoarece am văzut la acest partid un adevărat respect pentru dreptul la libera opinie. Astăzi, sub conducerea actualilor lideri, libera exprimare nu mai există, fiind înlocuită cu autoritarismul conducerii. Am făcut parte din Partidul Naţional Liberal şi în vremuri în care era la guvernare, şi în vremuri în care era în opoziţie. Am fost şi preşedinte al partidului, am fost şi simplu membru. Dar niciodată partidul nu a fost condus de orgolii și vendete personale. De fiecare dată consensul și dialogul au dictat în luarea deciziilor în PNL. Fiind alături de Partidul Național Liberal de 25 de ani, trebuie să recunosc că sunt revoltat de evenimentele din ultima vreme, de atitudinile și pozițiile autoritare manifestate de domnul Antonescu”, afirmă Tăriceanu.

Miros de sânge după episodul Silaghi

În fapt, ieșirea lui Tăriceanu nu este întâmplătoare, ci doar o nouă șarjă de cavalerie după ce pușcăriabilul Ovidiu Silaghi, unul dintre vicepreședinți PNL a decis să fugă la PSD pentru a se ascunde în spatele imunității parlamentare oferite de un post de parlamentar pe care l-ar putea câștiga după 25 mai la alegerile parțiale ce se vor desfășura într-un colegiu la Satu Mare. Astfel, Tăriceanu vrea să dea din nou o lovitură împotriva lui Crin Antonescu pentru a împărțit, și, în fapt pentru a distruge PNL doar din ambiția personală de a-l „recălări”.

„Întotdeauna au fost voci critice în PNL şi niciodată opinia liberă nu a fost strict apanajul preşedintelui sau al unei conduceri restrânse. Am fost 5 ani preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi îmi aduc aminte de criticile dure şi uneori deplasate pe care actualul președinte al PNL mi le-a adus. Însă eu niciodată nu am luat în considerare varianta excluderii acestuia din partid pentru că a fi liberal înseamnă a-ți exprima liber părerea, înseamnă să îți sacrifici mândria personală pentru dreptul colegului tău de a te critica”, mai spune fostul liberal. În fapt, Tăriceanu a ajuns din fost prim-ministru, doar un pion otrăvit al PSD-ului, partid ale cărui joc îl face. Reamintim că Tăriceanu se află la conducerea Senatul pe locul și bunăvoința partidului lui Dan Voiculescu. Nu în ultimul rând, Tăriceanu se disculpă în epistola sa de acuzația de trădare. „Plecarea mea a însemnat dezacordul unui vechi liberal față de modul în care este condus acum partidul, cu lipsă de viziune și politica pumnului în gură. Gestul meu de a demisiona din PNL a fost unul extrem tocmai pentru a atrage atenţia asupra gravităţii situaţiei din interiorul partidului, caracterizată de suprimarea democraţiei şi a dezbaterii interne”, mai spune el.

Tăriceanu consideră că „direcția pe care o va urma PNL trebuie decisă în cadrul unui Congres Extraordinar organizat imediat după alegerile din 25 mai”.

Voiculescu, pe „partea politică”

Atacurile dinspre tabăra lui „Felix” Voiculescu nu s-au oprit aici. Acesta a trimis și infanteria politică să lovească și ea la temelia PNL-ului și cea a lui Crin Antonescu. Șeful de campanie al PC, Codrin Scutaru, a declarat marți că liberalii caută deja scuze pentru un eventual eșec pe care l-ar înregistra la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Cred ca liberalii stau chiar prost în sondaje și încearcă deja să caute scuze pentru posibilul eșec la alegeri. Doar așa pot interpreta declarația liderului de la Ilfov, dl. Petrache, care spune că PSD vrea să aducă PNL la 16% și să o scoată pe Udrea la bătaie. Îi reamintesc dlui. Petrache că dacă PNL ar avea o strategie de campanie și un lider mai prezent în acțiunile publice, nu ar avea de ce să își facă griji. În ce o privește pe Elena Udrea, nu înțeleg de ce dl. Petrache se plânge de acest lucru. Din păcate, dl. Antonescu este cel care îi dă vizibilitate. Dar, dacă nu reușește să se impună în fața Elenei Udrea și a lui Traian Băsescu ca lider al opoziției, asta nu mai este vina altor partide, ci a lui și a strategiei sale. Dl. Antonescu este foarte aproape de momentul când își va contabiliza greșelile sau, mai bine spus, greșelile sale îi vor fi contabilizate de membrii de partid”, precizează scutierul lui Voiculescu.

Propaganda „felixiană” din umbră

Și propaganda lui „Felix” Voiculescu pune umărul la distrugerea PNL. Concomitent cu atacul lui Tăriceanu, portalul știripesurse.ro, fostul pesurse.ro manageriat de amploiatul lui Voiculescu, Iosif Buble, a scris că Antonescu s-a certat cu liderii PNL și că este deranj mare în curtea liberalilor. Ba mai mult, Crin l-a trimis pe toți subalternii săi la Ponta prin tot soiul de declarații dictatoriale.

Evident, portalul în cauză a citat „surse din PNL”. ”Plecați toți la PSD! Dacă numai asta aveți în cap, plecați la PSD! Duceți-vă la Ponta și înapoi să nu mai veniți”, a izbucnit Antonescu, după ce a aflat de trădarea lui vicepreședintelui Ovidiu Silaghi, scrie portalul de sub pulpana lui „Felix”. „Apele sunt tulburi în PNL, iar Congresul organizat după alegerile europarlamentare va fi un moment de cotitură în istoria partidului, au mai precizat sursele noastre. ”Crin pare debusolat. A cam scăpat partidul din mână și nu e bine. Vedem, dar nu e bine”, ne-a spus un lider PNL, prezent la întâlnirea în care a izbucnit Antonescu”, a continuat știrea, chipurile pe surse, site-ul menționat. Astfel, Voiculescu și PSD vor să dea lovitura de grație PNL-ului pe care dorește să-l distrugă iar pe Crin Antonescu să-l scoată din cursa pentru Cotroceni. Tăriceanu nu este decât „idiotul util” folosit în această luptă.

 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.