Acasă Politic Tăriceanu s-a mutat într-o lună de la stânga-centru-stânga la centru-dreapta

Tăriceanu s-a mutat într-o lună de la stânga-centru-stânga la centru-dreapta

DISTRIBUIȚI

După ce a scăzut în sondaje de la 9 la 6,2%, din cauza cea mai probabilă a atitudinii sale drăgăstoase față de PSD, Tăriceanu s-a gândit să se se repoziționeze. În septembrie se declara de stânga-centru-stânga „Românii sunt chemați să facă o alegere care nu va fi simplă, deoarece există o abundență de candidați pe zona de centru dreapta, care sunt de fapt toți niște marionete ale lui Traian Băsescu și care nu vor face altceva decât să continue regimul Băsescu, sub una din formele pe care le-am mai văzut în ultimii ani. Există un candidat pe stânga sau pe centru stânga, cum vreți să-l denumiți, nu neapărat de centru, pentru că nu sunt nici de stânga, nici de dreapta. Eu sunt liberal. A fi liberal înseamnă mai mult decât a fi de dreapta sau altă definiție. Liberalismul modern înseamnă nu numai drepturi individuale și libertăți pentru cetățeni, dar și responsabilitate socială”.

Ieri, Tăriceanu s-a sucit:
 
„Sunt diferențe mari între programul meu și al domnului Ponta. În primul rând, există o diferență ideologică, eu sunt liberal, de centru-dreapta, domnia sa este de centru-stânga. Eu am totuși o experiență în spate care nu este egalată cred de niciunul dintre contracandidați, nici de domnul Victor Ponta. Și mai mult decât atât experiența nu este o simplă carte de vizită pe care scrie că am fost prim-ministru și atât. Eu am fost prim-ministru și România în acea perioadă a realizat câteva lucruri importante. Nu am să fac acum o expunere exhaustivă a realizărilor, a reușitelor pentru România, dar aderarea la UE nu cred că este un lucru minor, cred că este unul din cele două proiecte majore pe care le-a avut România după 1990, proiecte de țară”, a precizat Tăriceanu.

De asemenea, Tăriceanu a dat și o explicație penibilă a non-combatului față de PSD și Ponta.

„Am și eu strategia mea, îmi voi păstra gloanțele pentru turul II în care mă voi confrunta cu domnul Victor Ponta. Într-o dezbatere publică pe care sper să o am cu domnul prim-ministru Victor Ponta o să am posibilitatea să accentuez lucrurile care ne separă și modul în care vedem fiecare România și proiectul de țară”, a mai spus fostul premier.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.