Home Politic Tăriceanu s-a trezit și el să apere onoarea ”nereperată” a senatoarei Firea

Tăriceanu s-a trezit și el să apere onoarea ”nereperată” a senatoarei Firea

DISTRIBUIŢI

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susținut, marți, într-o declarație politică în plen, că „amenințările proferate” de președintele Traian Băsescu la adresa senatoarei Gabriela Firea sunt inadmisibile, el chemând mediul politic să condamne „folosirea șantajului”. Ciudat este că declarația lui Tăriceanu vine la o săptămână după ce senatoarea PSD s-a plâns că este amenințată și șantajată de președinte.
„Este de datoria mea, ca președinte al Senatului României, să apăr cu toată fermitatea demnitatea și onoarea acestei instituții fundamentale a statului român și a membrilor ei. Consider inadmisibile amenințările proferate la adresa senatorului Gabriela Firea din partea președintelui Traian Băsescu. Indiferent cine este cel care amenință și pe cine amenință, o atare atitudine este inadmisibilă într-o societate civilizată”, a spus Tăriceanu.
El a adăugat: „Până și în lumea interlopă a-i spune public unei femei că s-ar putea să nu își mai găsească soțul acasă într-o zi este grav. A-i spune asta în lumea politică unui senator, care se bucură de încrederea a mii de cetățeni, este de neconceput, iar când cel care rostește astfel de amenințări este președintele României, onoarea României însăși, ca stat de drept, este pusă în primejdie”.
Potrivit președintelui Senatului, clasa politică și cetățenii trebuie să opună forța legii și a conștiinței lor civice unei asemenea intolerabile comportări și a arătat că, în loc să își corecteze „inadmisibila comportare, domnul Băsescu a recidivat, numind «haită» pe cei care au luat atitudine față de excesele sale verbale”.
El a mai invitat societatea civilă să se alăture partidelor politice într-o dezbatere rațională, care să clarifice o dată pentru totdeauna care sunt îndatoririle constituționale și imperativele de discurs și de comportament pe care se bazează funcția prezidențială. „Să alegem în cunoștință de cauză un președinte care să ne reprezinte cu cinste”, a mai adăugat președintele Senatului. (D.S.)

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.