Acasă Politic Tensiuni în coaliția de guvernare:UDMR solicită negocieri cu PSD

Tensiuni în coaliția de guvernare:UDMR solicită negocieri cu PSD

DISTRIBUIȚI

 

Relația dintre UDMR și PSD nu merge ca pe roate. După ce la la nivel central UDMR a cerut fonduri suplimentare pentru Ministerul Mediului, condus de Attila Korody, acum maghiarii solicită PSD să îi introducă cu adevărat la guvernare și în plan local, intrucât, susțin ei, sunt multe zone in care colaborarea scârțâie serios sau nici măcar nu există.

UDMR va relua negocierile cu PSD, după campania electorală, în județele în care nu s-a ajuns la o soluție de guvernare locală, președintele Uniunii, Kelemen Hunor, fiind de părere că dacă formațiunile guvernează împreună la nivel național trebuie să găsească o soluție și în teritoriu.

El a explicat , într-o conferință de presă susținută la Satu Mare, că, în ciuda unor declarații ”deranjante” din campania electorală, coaliția cu PSD va merge mai departe și după alegerile din 25 mai, nefiind tensiuni la nivel național, dar, potrivit acestuia, trebuie reluat dialogul în teritoriu.

„Merge mai departe coaliția cu PSD-ul, nu va fi nicio problemă. În campania electorală tot timpul apar declarații, apar luări de poziții care sunt deranjante din toate părțile. Trebuie să fim conștienți că după campania electorală această coaliție va merge înainte”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit președintelui UDMR, există județe unde lucrurile merg foarte bine și altele în care nu, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor rămâne așa până la finalul mandatului.

„La nivel local diferă foarte mult. Și la Satu Mare există o nuanță extrem de importantă, dar aici cred că după alegeri trebuie reluat dialogul. Sunt județe unde lucrurile merg foarte bine, în alte județe lucrurile nu merg foarte bine, au rămas județe unde noi am rămas cu PDL-ul, sau municipii importante, sunt locuri unde PNL-ul a rămas cu PSD-ul. Din acest punct de vedere, după ce am intrat în coaliție cu PSD-ul nu a existat o obligație ca la nivel local peste tot să reluăm coalițiile făcute în 2012, nici nu prea este posibilă o astfel de soluție. De aceea am spus că la nivel local, județean, nuanțele și diferențele sunt vizibile. Asta este natura coaliției noastre în acest moment, nu înseamnă că așa rămâne până la sfârșitul mandatului”, a afirmat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a precizat că negocierile vor fi reluate după campania electorală în județele unde nu s-a ajuns la o concluzie.

„Discuțiile am început în toate județele, în unele am finalizat, în altele nu, campania electorală nu este o perioadă foarte bună pentru astfel de înțelegeri, fiindcă vrei, nu vrei, cu toate că nu avem neapărat un electorat comun, totuși există ciocniri mai puternice sau mai puțin vizibile. După campania electorală facem evaluările noastre, și noi și alții și vom ajunge cu toții la concluzia că dacă guvernăm împreună atunci și la nivel local, unde se poate, trebuie să găsim o soluție comună”, a mai spus acesta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.