Acasă Politic Tokes apeleaza la -cutia milei-

Tokes apeleaza la -cutia milei-

DISTRIBUIȚI

Gruparea -Tokes- a radicalilor maghiari a gasit un alt -robinet- de finantare pentru a suplini lipsa accesului la fondurile derulate prin fundatiile controlate de conducerea UDMR. Printre semnatarii apelului se numara si episcopul Laszlo Tokes, alaturi de presedintele Uniunii mondiale a reformatilor maghiari, secretarul general al acestei organizatii, Mihaly Takaro, precum si de presedintele Sinodului Bisericii Reformate Ungare, episcopul Geza Erdelyi.

Scopul apelului este infiintarea unui fond destinat ajutorarii bisericilor ungare din tarile vecine.

Cele doua organizatii ale bisericii reformate de tip calvinist si-au motivat cererea citand declaratiile unor membri importanti ai guvernului de la Budapesta si in special promisiunea de sprijinire a bisericilor reformate ale minoritatilor maghiare din alte state, formulata de premierul Ungariei, Peter Medgyessy.

Intre timp, maghiarii din Romania au vazut zadarnicit inca un proiect initiat de guvernul Orban, notoriu pentru atentia acordata comunitatilor unguresti de peste granitele Ungariei. Conform presei de la Budapesta, postul ungar de televiziune MTV isi va sista programele care se ocupa de maghiarimea de peste hotare. Reteaua de corespondenti a fost infiintata de MTV S.A. in timpul guvernului Orban, cu sprijinul Fundatiei Illyes. Potrivit informatiilor detinute de publicatia -Magyar Nemzet-, curatoriul actual al Fundatiei Illyes a comunicat postului ungar de televiziune MTV S.A. ca nu mai acorda spijin in acest scop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.