Home Politic Uite unde se duce salariul lui Băsescu!

Uite unde se duce salariul lui Băsescu!

DISTRIBUIŢI

Partidul Mișcarea Populară nu pare deloc „un partid în blugi”. Niște rebeli cu buzunarele goale care defilează în spatele starletei Elena Udrea, ca-n afișele cu filme de la Hollywood. Din contra, conturile PMP sunt bine alimentate de „binevoitori”, plasând formațiunea pe locul trei în topul partidelor care au declarat la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) sumele oficiale primite pentru campania la europarlamentare.

Printre donatorii generoși se află și Băsescu care a declarat marți că își donează salariul pe ultima lună la campania PMP. La câți bani au în conturi, cel mai probabil președintele și-a donat salariul pe ultimul an, nu doar pe ultima lună. Întrebat dacă a contribuit, personal sau cu familia sa, la campania electorală a Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu a spus: „Nu, dar voi contribui cu cât îmi permite legea. Abia aştept să iau salariul pe luna mai. Se va întâmpla azi, sper să primesc fluturaşul de salariu şi salariul pe luna aceasa îl donez Partidului Mişcarea Populară”.

Conform datelor oficial, PMP a strâns la pușculița partidului suma de 102.150 de lei, toţi banii provenind de la persoane fizice. Cel mai probabil, diferența de la suma asigurată de Băsescu a fost primită de la consilierii săi de la Cotroceni, înscriși și ei în „Mișcare”. Culmea, despre bugetul PMP pentru campania electorală, președintele spunea că nu o duc prea bine. „Eu constat că nu prea au bani, nu prea au afişaj, spoturi, faţă de alte partide şi de aceea salariul pe luna asta îl donez lor”. Cu banii Cotrocenilor, acest lucru s-ar putea schimba iar „mediatorul” partidelor politice în funcția de președinte, așa cum scrie la legea supremă, și-ar putea schimba numele în „donatorul” partidelor politice.

Partidul-stat din Kiseleff conduce detașat în „topul bogaților”

Topul „sponsorilor” este adjudecat de departe de partidul-stat PSD și sateliții săi politici. Alianța electorală PSD-UNPR-PC a primit din donații pentru campania pentru alegerile europarlamentare peste 547.000 de lei, dintre care 7.000 lei de la persoane juridice iar restul de la persoane fizice.

Pe locul 2 în topul donațiilor se află Partidul Democrat Liberal (PD-L), cu peste 154.000 lei primiți de la persoane fizice și juridice, urmat de Partidul Mișcarea Populară (PMP), cu peste 102.000 lei și Partidul Național Liberal, cu peste 97.000 de lei. Partidul Poporului — Dan Diaconescu a primit circa 38.400 de lei, UDMR — 26.000 de lei, Forța Civică — 18.500 de lei, iar Partidul Noua Republică, aproape 15.000 de lei. În ceea ce-i privește pe candidații independenți, Peter Costea a primit peste 112.000 de lei din donații, Valentin-Eugen Dăeanu a primit 40.000 de lei, Pericle-Iulian Capsali — 18.700 de lei, iar Constantin-Titian Filip a primit 11.200 de lei.

Totalul donațiilor pentru partidele politice s-a ridicat la peste un milion de lei, în timp ce donațiile pentru candidații independenți au trecut de 187.000 de lei. Potrivit datelor AEP, mai multe partide, printre care PNŢCD şi Partidul România Mare nu au primit donaţii. Cu zero donaţii figurează şi trei candidaţi independenţi, inclusiv fosta gimnastă Corina Ungureanu.

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.