Acasă Politic Ultimul puci al lui Tăriceanu: „gașca roșie” strânge rândurile și ascute cuțitele...

Ultimul puci al lui Tăriceanu: „gașca roșie” strânge rândurile și ascute cuțitele în PNL

DISTRIBUIȚI

După ce primul puci al lui Tăriceanu a eșuat lamentabil în momentul demisiei lui Crin din fruntea PNL, pionul PSD-ului și datornicului lui „Felix” iese din nou la rampă cu o noua încercare de preluare forțată a PNL-ului. Tăriceanu și gașca sa de guvernanți perpetuu, cu oricine și în orice condiții, vor să dea o nouă lovitură și să aducă PNL-ul alături de PSD la guvernare pentru a-l ajuta pe Ponta să se înscăuneze la Cotroceni. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat, încă de marţi, că joi va lansa Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, din care vor face parte şi parlamentari PNL. Așadar, o mână de puciști auto-intitulați „Grupului de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale”, mulți proveniți din renegații PDL-ului, este gata de război cu „nemții” ce se anunță la vârful PNL.

 

„Liberali pur-sânge”

 

Puciștii sunt alcătuiți în mare parte din tot felul de personaje colorate, unii dintre ei traseiști de pe la alte partide, în special „refugiați oportuniști” din PDL, precum fostul consilier prezidențial, Mihai Stănișoară. La rândul său, deputatul PNL de Suceava Constantin Galan a declarat, joi, că aproximativ 40 de colegi parlamentari susţin păstrarea identităţii liberalismului şi că alături de ei sunt şi sute de primari, consilieri judeţeni şi locali, menţionând, de asemenea, că îl susţin pe Călin Popescu Tăriceanu. Galan a declarat pentru Mediafax că a avut o întâlnire la Bucureşti cu aproximativ 40 de „colegi parlamentari” privind păstrarea identităţii liberalismului. El a spus că există o listă de susţinere a acestui demers, fără însă ca aceştia să fi semnat vreun document sau să înfiinţeze un alt partid. Deputatul liberal a menţionat că şi sute de primari, consilieri judeţeni şi locali liberali sunt alături de acest grup, dar că aceştia nu se înscriu pe lista de susţinere pentru a nu risca să-şi piardă mandatele dacă ar fi sancţionaţi de conducerea PNL.

„Nu vrem să facem rău partidului. Dorim doar păstrarea identităţii liberale”, a spus Galan. El a menţionat că acest grup îl susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru că acesta este liberal deşi nu mai este membru PNL „că aşa au vrut unii”. Preşedintele PNL Suceava, deputatul Alexandru Băişanu, a declarat că din câte a înţeles, Galan nu a aderat la un alt partid. „E opţiunea lui legată de viitorul PNL. Nu a semnat nicio hârtie, nici un act”, a spus Băişanu. El a adăugat că deputatul Galan, provenit din PD, a început să înţeleagă valorile liberale. „El e venit din PD şi acum îşi dă seama că liberalismul e excepţional şi vrea să-i păstreze identitatea”, a spus Băişanu.

 

Joc dublu al grupării Frunzăverde-Stănișoară

 

La rândul său, pajul și unsul lui Frunzăverde, Mihai Stănișoara a apărut și el pe „lista lui Tăriceanu”, în condițiile în care deunăzi Cătălin Predoiu (PDL) și Sorin Frunzăverde (PNL) vorbeau de o fuziune rapidă între cele două partide. Astfel, deputatul liberal Mihai Stănişoară se alătură Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că mişcarea este „un câştig pentru liberalismul autentic” şi că se vor mai alătura parlamentari, aleşi locali şi reprezentanţi ai societăţii civile. „Apreciez că este un semn de seriozitate politică existenţa Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale. Sunt un om responsabil şi serios şi vă spun foarte clar şi deschis că acest Grup de Iniţiativă va fi un câştig pentru liberalismul autentic din România”, a spus Stănişoară. Totodată, el a arătat că numărul parlamentarilor PNL care vor adera la Grupul de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberal ar putea depăşi 25, urmând să se alăture şi aleşi locali liberali, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile. Alături de Mihai Stănişoară, Grupului de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale i se alătură şi deputatul mehedinţean Viorel Palaşcă.

 

„Puci portocaliu” în fieful lui „Blaga”

 

Alături de Tăriceanu au mai venit și miniștrii liberali retrași de Crin în timpul guvernării alături de PSD. Vicepreşedintele PNL Daniel Chiţoiu, alături de senatorul Daniel Barbu, sau fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea, fostul ministru pentru romanii de pretutindeni Cristian David şi o serie de parlamentari liberali au venit la evenimentul organizat de fostul premier şi lider PNL Călin Popescu Tăriceanu, în care este lansată platforma pentru identitate liberală. Lor li s-au fostul șef al SIE, Cătălin Harnagea. De asemenea, între cei prezenţi se numără parlamentarii Radu Stroe, Mihai Stănişoară, Ovidiu Silaghi, Sorin Ilieşiu, Graţiela Gavrilescu, precum şi fostul secretar de stat la Ministerul Culturii Radu Boroianu. Ca ironie, evenimentul are loc la sala „Blaga”, scaunele din această sală având culoarea portocalie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.