Home Politic Ultrașii liberali, în război cu protestatarul-vopsit Claudiu Crăciun

Ultrașii liberali, în război cu protestatarul-vopsit Claudiu Crăciun

DISTRIBUIŢI

Subiectul „Cel mai iubit dintre revoluționari”  inserează dihonie în rândul „piețarilor” USL. O parte dintre aceștia sunt extrem de geloși pe succesul fulminant al noului star din rândul „societății civile”, Claudiu Crăciun, cel mai ținea recent un discurs demagogic, aproape antrenat în sensibilizare, în Parlamentul European. Acesta ar fi furat startul și gloria, deoarece nu este nici oengist, nici politician, ci un nou hibrid de piață care dă bine pe sticla mogulilor și care totodată este plimbat de politicieni ca pe sfintele moaște. În tot acest timp, adevărații „revoluționari” peneliști, cei care se lăudau recent că ar fi inițiat ocuparea Pieței, își văd „revoluția” furată de către acest „proiect Crăciun”. Peneliști care au ros oase înaintea venirii lui Mirreile Mathieu la cârma PNL își exprimă din nou nemulțumirile în spațiul virtual vizavi de confiscarea acestor mișcări de către un „anarhist” precum Crăciun, care inițial a scandat atât împotriva USL, cât și a PDL pentru ca mai apoi să susțină demersurile USL pe la Bruxelles de denigrare a României și clasei politice conducătoare prin folosirea unor termeni tari precum „dictatură”.

Acuze la adresa lui Crin și Felix

Unul dintre nemulțumiții liberali este chiar fostul fostul deputat penelist de Brăila, George ?ê?£erban, care este supărat pe faptul că, mai nou, USL îl promovează pe Crăciun în detrimentul manifestanților liberali care au pus la care mare part din protestele care au degenerat ulterior în violențe. „Acum, în reluare, la A3, este „eroul protestatar al lui Gâdea”, dl. Crăciun, cel care a sculat în picioare niște europarlamentari, rupți de realitățile României. În fotografia făcuta de mine, îl puteți vedea pe "eroul lui Gâdea", cu o portavoce, mobilizând galeriile să strige "USL și PDL, aceeași mizerie". Ne aflăm la Arhitectura, impreuna cu Vasi Baescu, Gabi Ghiban, Denise si Radu Fatulescu, Ana, Cepeca si cred Tibi Cnab. „Succes” baieti! Va fac astia cu ochii inchisi :))))”, scrie George ?ê?£erban pe pagina sa de facebook. De aceeași părere sunt mai mulți liberali din așa numitul „Club al bloggerilor liberali”, un blog în care aceștia discută diverse probleme. Atacurile la adresa lui Crăciun merg și mai departe. „Este ecologist, este anticreștin, este antisistem și (din câte am aflat) este … pe invers!”, spune și Vasi Băescu despre acest Crăciun. Un alt blogger liberal merge și mai departe într-o poveste mult mai conspirativă afirmând că acest Claudiu Crăciun este un „infiltrat” al PDL menit să distrugă protestele anti-Băsescu. Acesta este foarte acid și la adresa televiziunilor lui Voiculescu, culmea, partenerul politic primordial al lui Crin în cadrul ACD. „Evident, există cineva în spatele acestei campanii de promovare a lui Claudiu Crăciun. De ce această campanie? O să trăim și o sa vedem. Cert este că domnul Crăciun nu a reușit să atragă un capital de simpatie suficient ca să fie convingător politic. Dar dacă mai insista televiziunea lui Voiculescu poate că… o să avem profilul unui candidat "alba ca zăpada" (…) Cine merge în Piața Universității știe că rolul domnului Crăciun a fost cel de a conduce în ultima perioadă o anumită parte a Pieței: cea în care "Jos Capitalismul!" și "Jos inflația!" erau lozinci mai la ordinea zilei decât "Jos Băsescu!" (…) Domnia sa are doar meritul de a fi transformat, cel puțin o parte a Pieței, într-un soi de "flower-power" hibernal, cu balonașe, aiureli ideologice și… din ce în ce mai puțin "Jos Băsescu!"(oare de ce?)”, se întreabă retoric și bloggerul Bogdan Duca.

Crăciun politizat

Ziarul „Curentul” a scris în numerele anterioare despre traseul politic a lui Crăciun care numai societatea civilă nu o reprezintă. Acesta a debutat în pseudo-viața politică alături de ecologistul etern, Remus Cernea. După mai multe cântece de sirenă a lui Ponta care dorea asocierea unei componente ecologiste pentru USL, Cernea și Crăciun au format Mișcarea Verzilor, care prin Remus Cernea s-a afiliat protestelor și discursurilor liderilor USL de la Arcul de Triumf. Ulterior a intrat în scenă și acest Claudiu Crăciun care a ținut recent un discurs demagogic la Bruxelles care îi trădează îndemânarea în arta manipulării prin discurs politic, el fiind de fapt doctor în științe politice și cadrul asociat la SNSPA și Facultatea de ?ê?£tiințe Politice. Mai pe scurt, un „om de bine” care caută ceva capital de imagine și eventual electoral într-un an în care românii vor fi din nou puși să aleagă între „nimic” și „mai nimic”. Astfel, „paternitatea Pieței” a ajuns subiect de dispută între carieriști care ar dori să reprezinte noul val de politicieni. Chipurile, mai buni!

Nicolae Bucur

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.