Acasă Politic Un suspect de tortură şi genocid sosește în România la invitația lui...

Un suspect de tortură şi genocid sosește în România la invitația lui Ponta.

DISTRIBUIȚI

Zhang Gaoli,  prim-vicepremierul chinez, în vârstă de 68 de ani, va sosi în România la începutul săptămânii viitoare, la invitația guvernului României.
În timpul mandatului său de secretar adjunct al PCC  Zhang Gaoli a organizat campanii de eradicare a Falun Gong, începută în 1999 de Jiang Zemin, cauzând astfel decesul a zeci de mii de practicanţi Falun Gong şi întemniţarea şi torturarea a zeci de milioane, potrivit EPOCH TIMES.
Pe 28 august 2014, într-o vizită asemănătoare a lui Zhang Gaoli la Praga, poliţia a arestat un oficial al Ambasadei Chineze şi încă doi membri, ca urmare a agresării de către aceştia a practicanţilor Falun Gong care  protestau paşnic cu banere. Integral pe epochtimes-românia.com.
Potrivit presei oficiale din China, premierul român, Victor Ponta, a afirmat în timpul vizitei oficiale desfășurate  la Beijing, că „admiră Partidul Comunist Chinez pentru felul în care şi-a condus poporul pe calea socialistă”. La rândul său, preşedintele Xi Jinping a declarat că relaţia pe care China o are cu România în momentul de faţă traversează „cea mai bună perioadă de dezvoltare din istorie”.  „România apreciază rolul important pe care China îl are în promovarea păcii mondiale şi a dezvoltării şi va continua să sprijine ferm eforturile Chinei pentru menţinerea suveranităţii naţionale şi a integrităţii teritoriale”, a spus, potrivit sursei citate, premierul aflat în vizită. „Ponta a spus că dezvoltarea Chinei a oferit României şanse extraordinare şi că România este interesată de schimburile de experienţă şi cooperările strânse cu China”, se arată în acelaşi articol.
Potrivit sursei citate, toate aceste afirmaţii au fost făcute de Victor Ponta, în timpul întâlnirii cu preşedintele chinez Xi Jinping. La rândul său, liderul de la Beijing a arătat că ţara sa este „nerăbdătoare să dea mâna cu România în scopul îndeplinirii frumoaselor visuri ale fiecărei dintre cele două ţări”.
Falun Gong reprezintă un sistem de credințe fondat, în 1992, în China. Falun Gong nu conține vreun ritual sau act de devoțiune, accentul fiind pus pe moralitate și nu pe natura teologică a preceptelor sale. Astfel, sunt promovate adevărul, bunătatea, toleranța. Guvernul chinez și-a manifestat intens ostilitatea față de această mișcare, susținând că ar contraveni normelor comunismului, alocând substanțiale resurse financiare și umane pentru reprimarea acesteia. Raportul Departamentului de Stat al SUA asupra Chinei precizează în 2005 că sunt aproximativ patru sute de centre de detenție care se ocupă de „reeducarea” a peste 100 000 de persoane, condamnate frecvent fără proces. Acțiunile de intimidare utilizate în aceste așa-zis centre de reeducare cuprind agresiuni fizice ca torturi, bătăi, imobilizare în poziții traumatizante și agresiuni psihice ca: umilirea celor aflați în detenție, obligarea la denunțarea propriei credințe etc.
De asemenea, se pare că deținuții Falun Gong uciși de guvernul chinez sunt „materia primă” pentru expozițiile de cadavre plastifiate din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.