Home Politic Universitatea București: Olguța Vasilescu și-a plagiat teza de doctorat

Universitatea București: Olguța Vasilescu și-a plagiat teza de doctorat

DISTRIBUIŢI

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti s-a autosesizat si in cazul suspiciunii de plagiat cu privire la teza de doctorat a Liei Olguta Vasilescu, primar al Craiovei si vicepresedinte PSD.

Aceasta a fost instiintata prin intermediul unei adrese trimise miercuri, la care a fost atasat si referatul de expertiza privind teza de doctorat „Contributia lui Vilfredo Pareto la dezvoltarea sociologiei moderne”, se arata intr-un comunicat remis CURENTUL.

Deoarece, conform OUG 28/2011 „institutiile de invatamant superior nu au dreptul sa examineze suspiciunile de abateri de la conduita stiintifica si de cercetare produse de persoanele cu demnitate publica”, ci numai Consiliul National de Etica (CNE), Universitatea Bucuresti a solicitat CNE sa analizeze cazul acestei lucrari de doctorat, se mai arata in comunicatul semnat de prof.dr. Marian Popescu, presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti.

Lia Olguta Vasilescu este absolventa a Facultatii de Litere din Craiova, sectia italiana, si are un doctorat in sociologie.

In ianuarie 2013, in presa au aparut informatii conform carora teza sa de doctorat ar fi un plagiat dupa lucrarea originala a italianului Pareto, publicata in 1916. Scandalul a izbucnit dupa ce un profesor din Craiova a comparat cele doua lucrari, constatand ca Lia Olguta Vasilescu nu a pus nici macar o nota de subsol, iar textele erau identice, diferenta fiind de limba.

Olguta Vasilescu a declarat public ca „intr-o teza de doctorat ai voie sa copiezi 30 % dintr-o carte”.

 

CITEȘTE ȘI ASCULTĂ CUM A REFUZAT OLGUȚA VASILESCU SĂ COMENTEZE PENTRU CURENTUL, „UN ZIAR CARE O FACE CURVĂ”

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.