Acasă Politic -USD este o piesa de muzeu-

-USD este o piesa de muzeu-

DISTRIBUIȚI

– Domnule Alexandru Athanasiu, veti juca un rol in scenariul de refacere a USD avansat de Sergiu Cunescu?

– Nu stiu de nici un astfel de proiect al domnului Cunescu. Eu lucrez la un alt proiect care se numeste PSD. Nu stiu ce legatura are cu USD…

– Nu este atractiv pentru dumneavoastra proiectul de refacere a USD cu ajutorul lui Traian Basescu?

– Nu. USD este deja de domeniul istoriei. Un avion nou nu se face cu piese de muzeu. USD este in muzeul activitatilor politice din Romania. Ma mira faptul ca dl Cunescu il repune pe tapet, desi tocmai domnia-sa a denuntat USD. Mi se pare un lucru usor ciudat.

– Sunteti multumit de -prajitura- pe care ati obtinut-o in PSD?

– Mie imi plac prajiturile, dar aici nu e vorba de multumirea sau nemultumirea mea. Eu sunt un democrat, contrar a ceea ce incearca unii sa spuna. Eu mi-am castigat postul de presedinte intr-o batalie de voturi adevarata, nu printr-o desemnare aranjata. Viitorul si cetatenii vor da nota demersului nostru privind PSD.

– Credeti ca Sergiu Cunescu este arma cu care Traian Basescu incearca sa loveasca in PDSR?

– Mi-e greu sa spun. Eu cred ca domnul Cunescu a facut proba calitatilor si defectelor sale. A fost noua ani presedintele unui partid si rezultatele il califica. Domnul Cunescu nu s-a retras de buna voie, ci fortat de faptul ca pierduse controlul in partid. M-a deranjat in plan uman faptul ca m-a rugat sa candidez, in ideea ca din umbra va conduce partidul, eu fiind ocupat la un minister. Asta m-a deranjat foarte tare si mi-am dat seama de asta dupa foarte multe luni. S-a inselat, pentru ca mie-mi place sa imi asum responsabilitatile pe deciziile mele.

– Va e teama ca PSDR se va faramita in aceste doua zile ca urmare a valului ridicat de Sergiu Cunescu?

– Nu. Daca ar fi fost asa, Sergiu Cunescu castiga Congresul, nu ar fi fost contestat de fostii lideri ai partidului promovati de dansul, nu ar fi fost atatea filiale care sa-si exprime optiunea in unanimitate. Ce poate oferi ca stimul politic in Romania Sergiu Cunescu?

– Mai are legitimitate PSDR fara Sergiu Cunescu in ochii Internationalei Socialiste?

– Nu Sergiu Cunescu a dat legitimitate PSDR, ci faptul ca a fost reinfiintat de ultimul secretar general al partidului, Adrian Dimitriu, un om care a stat opt ani in inchisorile comuniste si care l-a desemnat pe domnul Sergiu Cunescu. Domnul Cunescu nu a suferit o zi opresiunea regimului comunist. Legitimitatea PSDR a dat-o istoria partidului condus de Titel Petrescu, sacrificiul de sange. Daca e sa intram in amanunte, ultima urcare in grad la IS s-a facut si datorita mie, pentru ca obtinerea statutului de membru cu drepturi depline s-a facut pe 9 noiembrie 1999, cand eu eram presedinte si ca urmare a discursului pe care l-am avut acolo. Dl Cunescu putea sa-si anunte mai intai colegii de scrisoarea sa, nu presa. N-am retinut ca dl Cunescu a demisionat din PSDR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.