Acasă Politic USR și PMP inițiază coaliția anti PNL-PSD. Se va alătura și AUR?

USR și PMP inițiază coaliția anti PNL-PSD. Se va alătura și AUR?

DISTRIBUIȚI

Ultimul sondaj realizat de CURS la finalul lunii mai arată o intenție de vot pentru electoratul român ce plasează coaliția PNL-PSD majoritară în viitorul Parlament. AStfel PSD ar obține 31%, în timp ce PNL ar obține 20%. Pe locul 3 se clasează AUR cu 17%, urmat de USR cu 11%, în timp ce pragul electoral ar mai fi depășit de PMP și UDMR, ambele cu câte 5%.

Două echipe din partea USR şi PMP au purtat azi discuţii exploratorii despre construirea unei alternative de dreapta la coaliţia PSD-PNL în contextul anului electoral 2024.

Echipele USR şi PMP, conduse de preşedinţii Cătălin Drulă, respectiv Eugen Tomac, au discutat despre alegerile din 2024 şi datoria Opoziţiei democratice de a oferi României o alternativă onestă la dezastrul pe care îl reprezintă Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, declară în context că „România trebuie salvată de la prăpastia socialist-securistă săpată de PSD şi sateliţii săi. Reformele din PNRR, banii europeni pentru investiţii şi preocuparea pentru binele comunităţii nu pot fi asigurate în România decât de un pol de dreapta cu orientare modernistă şi axată pe interesul românilor, nu al specialilor de partid”.

La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, apreciază că „numai dreapta modernă şi onestă poate oferi României o şansă la un viitor mai bun. Coalizarea forţelor care se opun pesedismului clientelar reprezintă singura cale de a demufa clientela de căpuşe de partid de la bugetul statului şi de a asigura o dezvoltare bazată pe investiţii şi reforme structurale”.

Ambii preşedinţi subliniază ferm că extremismul nu poate reprezenta o opţiune pentru România şi că partidul AUR este perdeaua de fum ridicată în disperare de Marcel Ciolacu.

„Românii aflaţi în faţa opţiunii de a-şi da viitorul copiilor şi administrarea bugetului public pe mâna extremiştilor vor lua decizia corectă în 2024 şi se vor orienta către singura alternativă onestă”, afirmă Cătălin Drulă şi Eugen Tomac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.