Acasă Politic USR și UDMR au depus câte un proiect de lege pentru impozitarea...

USR și UDMR au depus câte un proiect de lege pentru impozitarea pensiilor speciale cu 90%

DISTRIBUIȚI

Pensiile speciale ne costă 200 milioane de euro în fiecare lună. Cele aflate în plată nu pot fi eliminate din cauza unei decizii a Curții Constituționale. Dar pot fi impozitate.

Deputații Cristina Prună și Claudiu Nasui au depus, astăzi, un proiect de lege care prevede un impozit de 90% pentru toate pensii speciale de peste 3.500 de lei și un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 și 3.500 de lei. Impozitul se aplică doar pentru partea non-contributivă a pensiei.
„Sumele încasate de stat din aceste impozite vor fi virate într-un cont distinct al bugetului de stat și întrebuințate pentru investiții în domeniul sănătății și măsuri pentru sprijinirea economiei.

În vreme de epidemie, orice leu trebuie cheltuit pe cumpărarea testelor și a echipamentelor medicale. Vedem deja cum sistemul medical clachează. Trebuie ajutat de urgență până nu va fi prea târziu. O soluție rapidă e să luăm bani de la privilegiați și îi dăm acolo unde e mare nevoie de ei.”, susțin cei doi deputați USR.

UDMR așteaptă susţinerea USR pentru proiectul de lege privind impozitarea cu 90% a pensiilor speciale

Spre deosebire de legea care a fost adoptată de Parlament privind pensiile speciale, UDMR consideră că măsurile privind pensiile speciale trebuie să privească toate categoriile de astfel de pensii, fără excepţii.

„Considerăm că sistemul veniturilor din România, finanţate din fonduri publice, este distorsionat, atât în cazul salariilor cât şi în cel al pensiilor. Nici un venit plătit din bani publici nu trebuie să fie mai mare ca indemnizaţia netă al preşedintelui ţări”, a spus liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

Senatorul a adăugat: UDMR a depus în decembrie 2019 un proiect legislativ pentru impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale care depăşesc indemnizaţia netă a preşedintelui ţării. Aşteptăm ca acest proiect de lege să intre în dezbatere în luna aprilie în plenul Senatului, şi aşteptăm susţinerea tuturor forţelor politice Parlamentare, inclusiv a celor de la USR.

2 COMENTARII

  1. mai tipilor de la UDMR si USR, defiintati tot ce trece de 700 de lei sau, de ce nu, taiati pensiile complet, introduceti eutanasia obligatorie, dar bagati bani la partide. de ce nu taiati fondurile acordate ONG-urilor minoritare si partidelor politice, indemnizatiile („juma de penzie!”) pentru scriitori, ziaristi. Astia de ce nu? Intr-o egalitate toti cu 700 lei pensie si salariul net de maxim 1300 lei. Pe cand renuntarea de catre UDMR a fondurilor primite de la buget? Acum este momentul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.