Acasă Politic Valeriu Stoica cere desfiintarea UDMR

Valeriu Stoica cere desfiintarea UDMR

DISTRIBUIȚI

In regia Delegatiei Reprezentantilor PNL, care s-a derulat, ieri, la Parlament, avand ca miza ruperea Protocolului cu PDSR si lansarea celor doua motiuni simple, a aparut o surpriza. Astfel, liberalii au aruncat in scena -pisica nationalismului-, cu eticheta schimbata insa. Seful PNL, Valeriu Stoica, a abordat in discursul sau conceptia liberala in domeniu, iar membrii Delegatiei au adoptat o rezolutie prin care se cere Guvernului sa nu accepte drepturi speciale pentru etnicii maghiari din afara Ungariei.

Nationalism cu eticheta -PNL-

Ieri, in ziua -abrogarii- increderii in PDSR, liberalii au imbracat si haina nationalismului, atacand UDMR si PRM. In viziunea liberal-europeana, natiunea este -un proiect politic al cetatenilor uniti in mod liber intr-o comunitate democratica-, dupa acum a aratat Valeriu Stoica in discursul sau. El a ridicat insa tonul, precizand ca -nu avem nevoie in Europa de un nou pangermanism sau panslavism, sub forma panmaghiarismului-. De altfel, seful PNL condamna consituirea partidelor pe criterii etnice, in locul celor politice, amintind ca exagerarea criteriilor etnice este anacronica si a stat la baza marilor conflicte, inclusiv cel din Iugoslavia; de aceea, politicienii -nu trebuie sa inchida ochii- in fata acestor exagerari. In pofida sagetilor nationaliste, liberalii ar putea relua colaborarea parlamentara cu UDMR, daca aceasta se va desprinde de PDSR. In plus, Uniunea este -o apa si un pamant- cu PRM, daca nu se structureaza politic, in interior, intrucat -adversitatea dintre PRM si UDMR rezulta din natura lor comuna-.

Dusmanii Protocolului cu PDSR au lipsit la reziliere

Scenariul Delegatiei privind rezilierea Protocolului cu PDSR a fost respectat pas cu pas, participantii adoptand decizia in unanimitate de voturi, o data cu hotararea de a lansa cele doua motiuni simple, privind economia si proprietatea, impotriva Guvernului. Presedintele PNL, Valeriu Stoica, a completat spectacolul, rupand si la propriu textul Protocolului. Marii dusmani de la Congres ai colaborarii cu PDSR, Calin Popescu Tariceanu, Dinu Patriciu si Crin Antonescu, au lipsit de la reprezentatia de ieri, singurul vicepresedinte prezent fiind Dan Radu Rusanu. Si Theodor Stolojan si-a dat OK-ul prin corespondenta, din America, dupa ce a validat insa Raportul de monitorizare a activitatii Guvernului, un adevarat rechizitoriu care a argumentat renuntarea la Protocol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.