Acasă Politic Voinescu demontează complotul mogulilor împotriva președintelui

Voinescu demontează complotul mogulilor împotriva președintelui

DISTRIBUIȚI

știgarea celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu în fața candidatului coaliției Grivco,

Mircea Geoană nu i-a lăsat indiferenți pe moguli și pe gașca acestora de politicieni și analiști care pe fondul recesiunii severe cu care se confruntă țara noastră au reluat scenariul unei noi suspendări a șefului statului,după modelul anterior patentat în primăvara lui 2007. Practic, ridicați cu ajutorul rețelelor fostei Securități la începutul anilor 90 când prin metode specifice au acumulat capital prăduind tot ceea ce le-a stat în putință din economia socialistă sub oblăduirea lui ”Tataia Ilici” mogulii duc astăzi un război mediatico-ideologizat împotriva ordinii constituționale în stat cu ajutorul unor analiști plătiți cu mii de euro să distorsioneze adevărul și să instige populația să iasă în stradă pe fondul degradării continue a instituțiilor care ar trebui să asigure ordinea publică iar liderii PSD-PNL se joacă de opoziția de ochii lumii. În fapt miza acestora este puterea și resursele financiare care mai pot fi stoarse din visteria statului și nu binele unei populații învățată cu nemuncă și cu ajutoarele sociale încă din vremea lui Ion Ilici Iliescu la fel de vinovat ca și actuala clasă politică de căderea în gol a României. În fața amenințărilor sindicaliștilor mânjiți de euroii lui Vântu și a diversiunii unui octombrie roșu făcute de președintele PSD Victor Ponta,deputatul  PDL Sever Voinescu i-a acuzat,ieri, pe Dan Voiculescu și S.O. Vîntu că au orchestrat o campanie de suspendare a președintelui Băsescu, prin ”politicieni comandați” și ”jurnaliști aflați în soldă”, pentru a-și rezolva problemele juridice și financiare. Potrivit acestuia, proiectul unei noi suspendări din funcție a președintelui demonstrează dorința de revanșă a celor învinși prin votul românilor de la alegerile prezidențiale din 2009. ”Este nu doar o revanșă împotriva președintelui Băsescu, este o revanșă împotriva votului românilor” a spus liderul democrat-liberalilor.
 

Tupeul celor  învinși de regulile democrației?

În acest sens, Voinescu  i-a acuzat  pe Sorin Ovidiu Vîntu și Dan Voiculescu pentru faptul că au inițiat o campanie mediatică de calomniere a șefului statului, simultan cu atacuri politice prin intermediul celor pe care i-ar comanda. ”Adevăratele motive țin de situația financiară și judiciară a celor doi domni sau a celor foarte apropiați lor. După un drum lung și anevoios, dosare de toate felurile care îi vizează direct sau le vizează afacerile au ajuns mai aproape de soluționare. Iar perspectiva acestei soluții îi sperie îngrozitor. Mai mult, din 2005 încoace, nici domnul Vîntu, nici domnul Voiculescu nu au mai putut să jefuiască după bunul plac din banul public”a adăugat  secretarul Camerei Deputaților.În opinia sa, PSD este instrumentul politic prin care cei doi doresc să determine înlăturarea din funcție a lui Traian Băsescu. ”Atacul politic este dat prin politicieni comandați, iar mediatic prin jurnaliști aflați în soldă. PSD este în continuare la ordinele domnului Vîntu. De curând, Victor Ponta a recunoscut public că partidul său se afla sub comanda lui Sorin Ovidiu Vîntu acum câteva luni de zile. Ar fi o naivitate să credem că, brusc, această legătură a încetat. Se vede de la o poștă coordonarea dintre atacurile antiprezidențiale ale domnului Ponta și campania mediatică a trustului domnului Vîntu”, a spus Voinescu adăugând că, în cazul lui Dan Voiculescu, este vorba de un troc ”televiziuni contra locuri în Parlament încheiat cu PSD”.

Practic, interesul mogulilor și a oamenilor din solda acestora este de crea o stare de instabilitate politico-instituțională accentuată pentru a mai putea specula ceva din economia statului care nu a fost distrusă prin intermediul unor privatizări oneroase pe fondul dorinței speculative a acestor personaje dubioase prin trecutul și ascensiunea  acestora,păstorite de fosta Securitate comunistă.Pe de altă parte, liderul democrat-liberalilor a mai precizat faptul că  doi patroni de presă  ignoră deliberat faptul că instabilitatea politică ar fi cel mai mare rău pentru România în momentul de față. ”Asediul politico-mediatic împotriva președintelui Băsescu este încă și mai josnic pentru că speculează greutățile obiective prin care trec toți românii în contextul nefericit al crizei economice. Să folosești starea de spirit  a unei populații lovită de criză pentru a scăpa basma curată în fața justiției este dezgustător (…) Dar lor nu le pasă. Să piară toți, numai ei să scape! Dacă se poate, cu buzunarele doldora” a conchis  Voinescu. 

Demolarea statului și bunăstarea mogulienilor!

La rândul său, ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea susține că există o strategie comună a trusturilor de presă în favoarea suspendării președintelui Băsescu, strategie din care fac parte și atacurile la adresa sa. Astfel, într-o postare pe blogul său, intitulată ”Atac la baionetă, atac la poșetă”, Udrea susține faptul  că atacurile împotriva sa sunt o parte componentă a strategiei comune a trusturilor de presă de susținere a suspendării șefului statului. ”Există o strategie comună a lui Voiculescu și Vântu pentru suspendarea președintelui Băsescu. Și lovesc în mine ca parte a acestei strategii. Delirul de invective și acuzații la adresa mea nu va fi oprit nici astăzi, nici mâine și nici peste câteva zile. Pentru că ei își imaginează că strategia de înlăturare a președintelui care nu a dat roade în 2007 sau în 2009, o să funcționeze acum în 2010. It’s not going to happen, guys!”arată liderul democrat-liberalilor. Pe de altă parte, în sprijinul afirmației sale, Udrea invocă faptul că emisiunile de joi seara de la Antena 3 și Realitatea aveau aceeași temă: pantofii și poșetele ministrului și faptul că plătește cu banii proprii deplasările cu elicopterul. ”Cum le-a venit aceeași idee nu pot să-mi explic. Există însă un proverb englezesc: great minds think alike”, afirmă Udrea pe un ton ironic. Mai mult, aceasta îl invită pe Dan Voiculescu să îi pună la dispoziție avionul personal ca să nu mai fie nevoită să-și plătească deplasările. ”Îl anunț pe domnul Dan Voiculescu că, dacă îmi pune la dispoziție avionul personal, folosit până acum pentru angajații model, nu voi mai da bani de la mine pe deplasarea cu elicopterul în interes de serviciu” continuă ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, pe același ton.

Pe de altă parte, ministrul Turismului mai arată în paginile blogului său faptul că SOV este parte componentă în scenariul suspendării președintelui,eveniment anunțat din timp de Ponta cu ocazia circului mediatic de la legea pensiilor unde PSD-PNL și-au bătut joc de pensionari împreună cu puterea. ”Nu dacă n-aș avea eu pantofi și genți s-ar plăti pensii și salarii, ci dacă oameni ca Sorin Ovidiu Vântu nu ar fi dat tunuri precum FNI. Puțină lume știe că statul, prin AVAS, a plătit până acum 120 de milioane de euro păgubiților FNI și ar mai trebui să mai plătească încă 180 de milioane de euro (…) În schimb, trebuie plătite tunurile lui Vântu, care-și permite astfel să finanțeze un trust de presă falimentar. SOV atacă instituțiile statului, seară de seară, pe banii românilor”a conchis Udrea. În fața acestor acuzații, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ieri că atacurile democrat-liberalilor la adresa PSD reprezintă reacția ”unor slugi” ale lui Traian Băsescu, cărora le este frică de suspendarea șefului statului sub motivul favorizării infractorului în cazul în care promulgă Legea pensiilor.Astfel, Dragnea încearcă să acopere un scenariu ce nu mai poate fi ascuns sub preș iar instituțiile statului ar trebui să-și facă treaba și să ia măsurile corespunzătoare împotriva puciștilor care vor un octombrie roșu.
 
În așteptarea unui nou Lenin!
 
” PSD, deși e partid de opoziție, se ocupă de lucruri serioase, lucrăm la un program de guvernare, la un program de ieșire din criză și PDL este un partid care zice el că se află la guvernare și ei discută de cai verzi pe pereți”, a replicat Dragnea.  De asemenea, liderul PSD a  mai susținut  faptul că  ” Sever Voinescu trebuia să fie la masă cu procurorii pentru furt din Parlament (n.r. la votul asupra Legii pensiilor) și nu la conferință de presă”. ”Toți membrii BPN au fost aleși în mod democratic, nu ne-a votat nici Vântu, nici Voiculescu, nu suntem conduși de moguli. Este o reacție a unor slugi ale lui Băsescu, care sunt destul de speriați față de afirmațiile lui Victor Ponta că, dacă Traian Băsescu va promulga Legea pensiilor, vom demara procedurile de suspendare și motivul principal va fi acela de favorizare a infractorilor, același motiv pentru care a fost arestat și Sorin Ovidiu Vântu. Și este vorba de favorizarea infractorilor, Sever Voinescu și Roberta Anastase (…)Sever Voinescu se jură că nu fură, dar a fost prins cu rața în gură la Parlament” a conchis  Dragnea.

La rândul său, senatorul PC Dan Voiculescu  a reacționat prompt la acuzațiile aduse de liderii PDL, precizând faptul că intenționează să continue demersurile parlamentare pentru declanșarea procedurii de suspendare a președintelui, făcând un apel la toți parlamentarii, inclusiv din PDL, UDMR și minorități, să susțină inițiativa.”Președintele Băsescu simte că majoritatea parlamentară care îl susține se destramă și încearcă, din nou, diversiunea cu mogulii. Nu știu cine sunt și ce fac mogulii cu care se luptă Traian Băsescu, dar îl asigur pe președintele încă în funcție că eu, senatorul Voiculescu, voi promova și susține necondiționat demersurile parlamentare care vizează declanșarea suspendării. Un președinte obsedat de revanșe personale, conflictul cu presa și disponibilizări în masă trebuie urgent schimbat. Fac apel la toți colegii parlamentari, inclusiv la cei de la PDL, UDMR sau Minorități, să susțină suspendarea lui Traian Băsescu pentru a asigura un viitor mai bun pentru România” a conchis Felix.

Din postura de viitor Lenin, Ponta a replicat:
”Eu am stabilit că mă bat cu stăpânul, nu cu slugile. O să-i răspund dlui Băsescu când mă mai acuză de ceva, în rest cred că și dnul Vântu, și dl Voiculescu sunt așa un pic masochiști, le place bătaia asta cu Băsescu. Pentru mine nu contează, cred că sunt cu toții oameni ai trecutului și obligația mea e să mă gândesc la viitor”. Întrebat cine sunt slugile la care se referă, Ponta a explicat că sunt ”ăștia pe care îi pune domnul Băsescu să ne mai înjure un pic, din când în când, că poate uită lumea că au furat voturile la legea pensiilor”. În fond, interesele oculte ale unor politicieni străini de intersul național și ale unor personaje provenite din haznau Securității riscă să distrugă bruma de democrație pe care târâș grăpiș România a construit-o în acești 20 de ani se sacrificii. Nu știu dacă răul cel mai mare în acest moment rezidă în curtea Cotroceniului și nu în ograda televizunilor toxice care pregătesc o nouă revoluție,o nouă întoarcere către trecut!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.