Acasă Social 10 tehnici de auto-liniștire după primirea de mesaje care ne inspiră teamă

10 tehnici de auto-liniștire după primirea de mesaje care ne inspiră teamă

DISTRIBUIȚI

Mesajele transmise de o autoritate către omul de rând sunt hipnotizante, deoarece vin de la o entitate superioare către una inferioară; fie că vin de la doctor, judecător, poliție, titluri din mass-media sau un guvernator – toate produc un efect cu bătaie lungă în mintea și inima omului care ascultă: “Urgent, Grav, Incurabil, Inoperabil, Agresiv, Invaziv, Metastază, Mortal, Boală, Virus” și multe altele conduc la o memorare cu influență negativă în acțiunile viitoare ale omului.
În opinia psihologului Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, aceste cuvinte vor fi întipărite în memorie și că urmare reacțiile și răspunsurile omului vor veni din teamă, și nu din curaj.
“Totuși, omul are puterea să își controleze funcțiile: își poate observa degetul care glisează acum pe telefon, ochii care își mută direcția, vocea care vorbește, inima care bate și emoția / simțirea pe care o are față de ceea ce citește. Dacă aceste funcții și le poate observa și controla, atunci frica se diminuează și începe să dispară direct proporțional cu autocontrolul. E pe verificate”, explică psihologul Alexandru Pleșea.
Pentru a ajuta frica să dispară și să instalăm încet și bine rânduirea liniștii interioare, specialistul ne recomandă o serie de 10 exerciții:
1. Maxim 15 minute de TV / Radio / Internet cu știri pe zi – exact ce ne interesează
2. În discuțiile cu cei dragi, se va evita subiectul de care amândoi avem frică
3. Stăm cu atenția la ce vrem, nu la ce vine / apare
4. Gândul despre boală atrage boală. Gândul fiind o forță, el trebuie să fie productiv, nu distructiv
5. Exerciții de relaxare când te pui în pat – fiecare mușchi, nerv și os, le relaxezi progresiv prin decizie mentală.
6. Autosugestia pe expirație și inspirație să curețe plămânii și sângele
7. Sistemul imunitar este ajutat prin controlul mișcărilor, emoțiilor și gândurilor. Acolo unde nu este atenție pe ele, boala și drama se instalează.
8. Oprim viralitatea numărului de morți, virusați, bolnavi. Căutăm viralitatea valorilor și intențiilor noastre.
9. Ne ajutăm de prezent, pentru a nu sta în imaginație. Imaginația e drumul spre îmbolnăvire, prezentul spre sănătate.
10. Producem clipe frumoase altora: surprize, cadouri, complimente, mesaje de dragoste etc.
Alexandru Pleşea, cunoscut opiniei publice drept Antrenorul Minţii, este sociolog, psihoterapeut, hipnoterapeut şi trainer în programare neuro-lingvistică. A studiat natura minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani organizează cursuri şi traininguri în România, cu scopul de a-i face pe oameni să afle ce posibilități au când își folosesc resursele intelectuale și să arate abilitățile pe care mintea noastră încă le are latente.

2 COMENTARII

 1. „Sunt Alexandru Plesea, sunt Psiholog, Hipnoterapeut si Trainer NLP…”. So, NLP !
  Afirmatii fara nici o baza stiintifica dar cu miros de foarte multi bani, ca vezi chipurile este la moda, in voga…
  Ceea ce practici dumneata se numeste: Pseudostiinta !

  https://en.wikipedia.org/wiki/Neuro-linguistic_programming
  http://www.arminda.ro/mitul-nlp-ului-si-de-ce-nu-functioneaza/
  https://www.totb.ro/ce-plm-e-nlp-ul/

  Ca si-n Politica, NLP (si alte iluzii sociale, frumos „impachetate” si vindute populatiei, persoanelor naive”) – a fost creat de oameni care nu stiau sa faca nimic in viata, dar se erijau in numele unor multimi, elaborind unele idei, dindu-si cu parerea despre viata, despre tot.

 2. Modut tau de perceptie cu acea gandire duala, este nociv sau ca sa te citez „negativ” si tine de domeniul trecutului: Autoritate -> Cetatean. Acele autoritati sunt tot cetateni, in cazul in care nu ai inteles pana acum. Ca acestea, nu sunt conforme ca cele din Vest si sunt inca tributare unor metehne autoritate este o alta poveste.
  Acele intelegeri, dialoguri pe plan local trebuie facute de la -> cetatean la cetaten, iar acei „alesi” fiind in slujba -> ceteanului! Si da, si o parte dintre acesti cetateni trebuiesc sfatuiti, lamuriti ptr. ca nu au tot felul de specialisti langa acestia, nu au o educatie corespunzatoare, provin din tot felul de medii precare, sa se poata lamuri cu cineva in caz de Dezatre, Calamitati, etc. Dar nu de la un -> Stapan la un Supus cum ai expus sau de la un Stapan -> Sluga. Niciodata! Modul tau de a privi lucrurile ma fac sa inteleg ca te incadrezi la acei diletanti in ale comunicarii. Iar la o simpla reverificare (desi auzisem) unde mai sus s-au expus cateva link-uri despre aceste „tehnici” sunt incadrate la pseudo stiinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.