Home Social 13 morți după ce Rusia a bombardat un spital al Syrian-American Medical...

13 morți după ce Rusia a bombardat un spital al Syrian-American Medical Society

DISTRIBUIŢI

13 persoane au fost ucise într-un raid al aviației ruse care a lovit marți un spital de campanie din localitatea Sarmine, Siria, printre persoanele ucise numărându-se și un kinetoterapeut, un gardian și un membru al apărării civile, a anunțat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Situată în provincia Idleb, clinica a fost „deteriorată considerabil” de loviturile aeriene, a confirmat un angajat al Syrian-American Medical Society care administrează spitalul de campanie.

„Ieri o structură a SAMS în apropiere de Sarmine, la Idleb, a fost atinsă de o lovitură aeriană. Conform primelor informații de pe teren, am pierdut doi angajați ai spitalului, un kinetoterapeut și un infirmier’, a afirmat angajatul sub rezerva anonimatului, care nu a precizat dacă loviturile au fost lansate de avioane rusești.

Ministerul rus al Apărării a anunțat miercuri că a lansat raiduri asupra Sarmine fără să menționeze dacă spitalul a fost atins.

Aviația rusă a efectuat, de la începutul intervenției militare în Siria pe 30 septembrie, peste 500 de raiduri în care au fost ucise peste 370 de persoane, dintre care cel puțin 127 sunt civili, potrivit OSDO.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.