Acasă Social 19 milioane de euro pentru amenajarea Grădinii Zoologice a Capitalei

19 milioane de euro pentru amenajarea Grădinii Zoologice a Capitalei

DISTRIBUIȚI

Pentru următorii patru ani, Primăria Capitalei și-a propus să investească în Grădina Zoologică suma de 83,76 milioane de lei, adică 19 milioane de euro. Banii sunt destinați exclusiv amenajării peisagistice și extinderii adăposturilor pentru păsări de baltă și exotice astfel încåt nimeni să nu mai poată spune că Grădina Zoologică nu se ridică la standarde europene. Potrivit proiectului de hotăråre care urmează să fie supus aprobării în ședința Consiliului General al Municipiului București de astăzi, în primul an vor fi investiți 4,41 milioane de lei, în al doilea 31,92 milioane de lei, în al treilea 31,67 milioane de lei, iar în al patrulea 15,76 milioane de lei.
Pentru început, la Grădina Zoologică, în locul celor trei adăposturi pentru pelicani, flamingo, lebede se va „ridica“ o clădire nouă cu adăpost comun. Noua „casă“ a păsărilor de baltă va avea o suprafață construită de 372,26 metri pătrați. Pelicanii, flamingo și lebedele se vor putea bucura și de o „terasă circulabilă care va conține la parter interior bazine semiîngropate pentru fiecare specie în parte, iar la exterior bazine de apă“.
Și păsările exotice vor fi mutate în casă nouă cu o suprafață de 706, 95 metri pătrați. Pentru acestea, va mai fi amenajat și un ansamblu de voliere exterioare în suprafață de 203,45 metri pătrați.
Potrivit proiectului Primăriei Capitalei, în fața amplasamentului pentru urși urmează să se construiască un bazin cu un volum 180 metri cubi și o suprafață de 119 metri pătrați pentru pești exotici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.