Acasă Social A fost găsit un suspect în dosarul în care Țundrea a fost...

A fost găsit un suspect în dosarul în care Țundrea a fost condamnat pe nedrept

DISTRIBUIȚI

Procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție (PÎCCJ) au identificat un suspect, având și o probă ADN, în cazul în care Marcel Țundrea a fost condamnat pentru uciderea unei fetițe de 13 ani din Gorj, însă cazul ridică o problemă procedurală întrucât ar putea interveni prescripția. Suspectul identificat  a fost audiat ca martor în dosar în 1992, au declarat surse judiciare. În timpul anchetei, Marcel Țundrea, gorjeanul care a executat 12 ani de închisoare dintr-o pedeapsă de 25 de ani primită pentru o crimă și un viol, pe care a negat că le-ar fi comis, l-a indicat pe acest suspect ca fiind autorul faptei, invocând că el era foarte apropiat de victimă. Acest dosar a ajuns la Parchetul instanței supreme în urmă cu o lună. Suspectul a fost identificat după ce toate dosarele de viol similare cu cel în care a fost acuzat Marcel Țundrea au fost analizate de anchetatori, potrivit surselor citate.
Țundrea a fost condamnat în anul 1992 la 25 de ani de închisoare după ce ar fi fost găsit vinovat pentru violarea și uciderea unei fetițe de 13 ani din satul său, Pojogeni, județul Gorj. Bărbatul a negat tot timpul că ar fi comis faptele, iar după 12 ani de închisoare, în mai 2004, el a fost eliberat, după ce un test ADN a demonstrat că nu are nicio legătură cu violul.
De altfel, Țundrea a fost achitat pentru acuzația de viol. Procesul lui urma să fie reluat la Brașov, primul termen fiind stabilit pentru 24 ianuarie 2007. Bărbatul a murit însă în 18 ianuarie 2007, cu câteva zile înainte de a împlini 57 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.