Acasă Social Acuzatii de abuz la adresa UBB

Acuzatii de abuz la adresa UBB

DISTRIBUIȚI

Asociatia EDU CER, grup civic format cu precadere din profesori universitari, cercetatori si profesori din invatamantul preuniversitar, ii solicita ministrului educatiei si cercetarii, Mihail Hardau, sa ia pozitie fata de -gravele incalcari ale drepturilor la libera exprimare si abuzuri fata de cadre didactice la Universitatea <Babes-Bolyai> Cluj-Napoca-, dupa cum se precizeaza in comunicatul primit la redactie.

Un caz este cel al profesorului consultant Ioan Pop, de la Facultatea de Matematica si Informatica, despre care EDU CER sustine ca ar fi fost indepartat din viata universitara de o comisie de etica a UBB, desi profesorul -este un profesionist cu peste 330 de articole cotate ISI si membru in comitetul de redactie a opt reviste de prestigiu-.

In protest este semnalata si situatia conferentiarului dr. Costel Sarbu. Dupa toate criteriile de competenta valabile in universitatile europene si din SUA, tinandu-se cont si de numarul de articole stiintifice publicate in reviste cu cotatie ISI (50), precum si pentru experienta sa la catedra, Costel Sarbu indeplineste cu prisosinta conditiile de a fi profesor-, considera membrii EDU CER. Numai ca, de sase ani, desi a facut toate demersurile legale catre UBB, prefectura, Primaria din Cluj, MEdC si Camera Deputatilor, Sarbu nu a primit pana in prezent nici un raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.