Home Social Alexandru Șipa lansează volumul „Jazz Cocktail”

Alexandru Șipa lansează volumul „Jazz Cocktail”

DISTRIBUIŢI

Editura Tracus Arte vă invită joi 27 august, ora 12:00 la Ceainăria din Cărturești Verona (Strada Pictor Verona 13-15), la lansarea celui mai nou produs literar semnat de cunoscutul muzicolog, jurnalist, comentator-promotor de jazz Alexandru Șipa, respectiv volumul „Jazz Cocktail”.

După JAZZ, ÎNTRE AGONIE ȘI EXTAZ (Editura Paralela 45 — 2002) și culegerea TEME DE JAZZ-COMPOZITORI ROMÂNI, (Editura Grafoart — 2015), după 15 CD-uri semnate ca producător artistic și organizarea a numeroase evenimente jazz-istice precum 15 ediții ale Festivalului de jazz de la Brașov, 4 ediții ale Festivalului de jazz de la Costinești și tot atîtea din Capitală la Sala Radio și Sala Palatului, 4 ediții ale Festivalului Internațional de blues din București și 13 ediții ale Galei Premiilor de jazz, experiența și profesionalismul acestui comentator-promotor de jazz se dovedesc și cu prilejul editării acestei lucrări de specialitate rezervată atât muzicienilor cât și fanilor de jazz sau simplilor melomani dornici să-și completeze cunoștințele provenite din acest fascinant domeniu muzical autohton și universal.

Pentru toată această activitate și mai ales pentru performanțele sale organizatorice și artistice, Alexandru Șipa a fost distins în 1992 cu Premiul Publicisticii și Managementului de către cea mai cunoscută revistă de specialitate, respectiv Actualitatea muzicală a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (al cărui membru este din 1993), și desemnat OMUL ZILEI pe 1 noiembrie 1994 de către JURNALUL NAȚIONAL.

JAZZ COCKTAIL reprezintă o carte/compilație/amestec inspirat și nu întâmplător combinat, de texte, unele publicate de autor în aproximativ ultimii 10 ani (nu și cele apărute în ultimii doi ani în To(l)ba de jazz din revista on line PRĂVĂLIA CULTURALĂ), documente (autografe și poze prețioase) cu muzicieni cunoscuți din țară și străinătate.

„În Alexandru Șipa am văzut cum se îmbină și dedicarea specifică profesionistului dar și grija de a deschide spre publicul larg uși îmbietoare către jazz” scrie Marius Dobrin în „Postfața” acestei cărți… și continuă: „Așa se face că i-am propus lui Alexandru Șipa să adune într-o carte ceea ce, cu generozitate, a răspândit în spațiul public. O mărturie despre jazz, de aici și de aiurea, de acum și mai de demult, îmi pare necesară și pentru prezent și pentru viitorul care va găsi consemnate întâmplările timpului nostru.

Această carte este și un minunat ghid pentru cine vrea să afle mai multe despre jazz, să asculte CD-uri și, mai ales, să meargă la concerte.

Prin jazz este stimulată creativitatea în orice domeniu, prin jazz se îmbină armonios ceea ce a fost cu ceea ce se naște acum. O fără sfârșit re-creație.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.