Acasă Social Anul 2014 aduce noi schimbări în învățământ

Anul 2014 aduce noi schimbări în învățământ

DISTRIBUIȚI

Sistemul de învățământ va fi modificat semnificativ în anul 2014. Vor fi schimbări atât la cele două examene naționale, cât și la modalitățile de evaluare a elevilor de gimnaziu.
După doi ani de funcționare a programului pilot, evaluările pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a vor fi obligatorii. Testele vor fi susținute în toate școlile, la nivel național, în perioada aprilie-mai 2014. Pentru cei de clasa a doua și a patra, evaluarea va dura 50 de minute, iar pentru cei de clasa a șasea durata va fi de trei ori mai mare, iar la final li se va indica liceul spre care ar putea să se îndrepte. Sistemul românesc de învățământ se va transforma și odată cu introducerea manualelor digitale. Dacă totul decurge conform planului, pe 5 septembrie în acest an elevii claselor I și a II-a vor avea manuale noi și altă structură de studiu, atât în format fizic, cât și digital. În 2014, pentru admiterea la liceu, evaluarea națională va avea o importanță mai mare decât mediile din anii de gimnaziu. Astfel, media obținută la acest examen va conta în proporție de 75 la sută din nota de admitere față de 50 la sută cum era până acum. Prin urmare, mediile din gimnaziu vor avea o pondere de doar 25 la sută. Simulările pentru bacalaureat vor începe cu un an mai devreme. Dacă până acum erau date doar în clasa a XII-a, începând din 2014 elevii vor avea astfel de teste și pe parcursul clasei a XI-a.
Și admiterea la facultate se va face pe alte criterii. Notele din timpul anilor de liceu nu vor mai conta, astfel pentru absolvenții de liceu singurul bilet de intrare în universități va fi examenul de bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.