Acasă Social Aproape toate tipurile de pate de pe piața românească conțin E-uri

Aproape toate tipurile de pate de pe piața românească conțin E-uri

DISTRIBUIȚI

Aproape toate tipurile de pate de pe piața românească, din cele 46 analizate, conțin aditivi alimentari (E-uri), relevă ultimul studiu realizat de Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (ANPCPPSR) – InfoCons.
Rezultatele studiului au arătat că, din cele 46 de tipuri de pate analizate, 6,52% nu au niciun E, 19,56% au două E-uri, 13,04 % conțin șase E-uri, iar 8,69 % conțin nouă E-uri.
Doar în pateul provenit de la doi dintre producătorii analizați nu a fost specificat niciun aditiv alimentar, în timp ce în alte trei produse ale altor produ­că­tori/ distribuitori s-a găsit numai conser­vant (E250), respectiv, nitrit de sodiu.
Cercetarea a mai arătat că 30,43% dintre produsele tip pate studiate nu au specificate informații cu privire la valorile energetice. Potrivit specificațiilor etiche­telor, cele mai mari valori energetice sunt de 321 kcal/100 g, iar cea mai mică valoare este de 125 kcal/100 g.
Mostrele analizate au fost achiziționate în mod aleatoriu și anonim de reprezentații ANPCPPS România din supermarketurile de pe teritoriul țării, în perioada iulie — august 2013.
Producătorii/distribuitorii analizați sunt următorii: Scandia Food, Tulip Food Company (distribuitor: Marathon Distri­bution Group), Mega Image, Orkla Foods, Hame, Glina, Prefera Foods, Carrefour, Producție Ardealul, Billa, Auchan, Lidl Discount, Hypermarche, real,-Hypermarket, Vascar.
Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor și serviciilor comercializate pe piața românească, derulat de ANPCPPS România — InfoCons, în cadrul consorțiului Interna­tional Consumer Research&Testing (ICRT) pentru produse și servicii la standarde europene, pentru ca alegerea consumatorului să fie făcută în cunoștință de cauză.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.