Home Social Austriecii ne dau sfaturi privind învățământul profesional

Austriecii ne dau sfaturi privind învățământul profesional

DISTRIBUIŢI

Ministerul Federal al Educaţiei, Artei şi Culturii din Republica Austria va colabora cu ministerul român de resort pentru îmbunătăţirea învăţământului profesional din România, conform unui memorandum semnat, miercuri, la Palatul Victoria.
Conform documentului semnat de ministrul Pricopie şi ambasadorul Austriei la Bucureşti, Michael Schwarzinger, un grup bilateral de lucru va avea ca sarcină îmbunătăţirea sistemului de formare profesională. Grupul va analiza sistemul şi reglementările româneşti referitoare la formarea profesională, nevoile de calificare existente şi va prezenta un plan unitar pentru îmbunătăţirea treptată a formării profesionale în România. Cele două ministere vor îmbunătăţi schimbul de cunoştinţe, experienţă, analize şi recomandări, şi, când este cazul, între alte instituţii relevante de pe piaţa muncii şi sectoare de educaţie şi vor face schimb de informaţii cu privire la legislaţia în domeniul formării profesionale. Potrivit memorandumului, „din motive practice”, grupul de lucru va folosi lirnba engleză ca limbă de lucru.
Atât premierul Victor Ponta, prezent la ceremonia de semnare, cât şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, au apreciat că memorandmul răspunde solicitărilor investitiorilor pentru o mai bună adaptare a şcolii la cerinţele economice şi formarea unei forţe de muncă bine calificate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.