Acasă Social Autoritatile ii indeamna pe cumparatori la exigenta

Autoritatile ii indeamna pe cumparatori la exigenta

DISTRIBUIȚI

-Siguranta produselor alimentare sub lupa- este primul eveniment organizat de Ministerul Sanatatii si Familiei si de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor in cadrul editiei 2003 a programului national de informare a consumatorilor -Siguranta Produselor Alimentare-.

In luna iunie a acestui an, consumatorii vor avea la dispozitie -ABC-ul Sigurantei Produselor Alimentare-, sub forma unui pliant cu informatii de baza in domeniu, distribuit in 200.000 de exemplare in centrele comerciale din marile orase. Astfel, consumatorii vor putea evalua corect daca produsele achizitionate respecta legislatia privitoare la etichetare, ambalare si utilizarea aditivilor alimentari autorizati in Romania.

SPA va organiza patru seminarii itinerante in orasele Cluj, Timisoara, Constanta si Brasov, despre siguranta alimentelor pe traseul de la producator la consumatorul final, furnizand, astfel, sfaturi practice.

Pagina de Internet www.siguranta-alimentara.ro, accesata de peste 5.800 de vizitatori de la lansarea sa in noiembrie 2002 si pana astazi, s-a extins. Site-ul SPA cuprinde informatii despre siguranta produselor alimentare, articole publicate in mass-media pe aceasta tema, iar incepand cu luna iunie, vor fi disponibile si opiniile specialistilor in domeniu.

Din septembrie 2003, pentru prima data de la lansarea sa, programul SPA patrunde in scoli cu 150.000 de afise educationale prin care elevii vor fi informati asupra unor notiuni esentiale in domeniul sigurantei produselor alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.