Home Social Bănicioiu întrebat despre combaterea falșilor tămăduitori: încurajăm pacienții să se adreseze doctorului

Bănicioiu întrebat despre combaterea falșilor tămăduitori: încurajăm pacienții să se adreseze doctorului

DISTRIBUIŢI

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prezent joi, la Târgoviște, a fost întrebat de jurnaliști despre măsuri de combatere luate în cazul falșilor tămăduitori care promit, în unele cazuri, vindecarea unor boli grave cu diverse tincturi.

”Depinde la care vă referiți, că sunt terapeuți, sunt și tămăduitori, dar noi îi sfătuim, și aici e o strategie continuă a sistemului sanitar în general, noi îi sfătuim pe toți oamenii care au o dificultate din punct de vedere medical să se adreseze medicului (…). Nu îi încurajăm să apeleze la metode alternative.

Că există și variante complementare, medicina alopată, naturistă, există și varianta terapiei chinezești, terapia indiană, sunt metode care pot fi considerate complementare, dar nicidecum alternative, după părerea mea. Deci pentru orice situație de ordin medical sfătuiți-i și dumneavoastră, ca organ media, pe toți să se adreseze unui medic”, a precizat ministrul Bănicioiu.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a participat, joi, la Spitalul Județean Târgoviște, la inaugurarea proiectului european ”Dezvoltarea serviciilor publice electronice la unități sanitare în județul Dâmbovița”.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.