Home Social Bănicioiu: Ministerul Sănătății nu primește bani la rectificare pentru că are destui

Bănicioiu: Ministerul Sănătății nu primește bani la rectificare pentru că are destui

DISTRIBUIŢI

Incredibilă atitudinea ministrului Bănicioiu. După ce zeci de ani ni s-a spus că nu sunt bani la bugetul sănătății pentru ca medicii să fie plătiți la nivelul educației, al rolului social și al răspunderii pe care le au, pentru modernizarea spitalelor și pentru cumpărarea de medicamente și consumabile pentru bolnavii internați, astăzi Bănicioiu a declarat nonșalant că Ministerul Sănătății nu primește bani la rectificarea bugetară deoarece are suficiente fonduri pentru a acoperi toate nevoile pe care le are în prezent.

„Ministerul Sănătății are suficienți bani pentru a acoperi toate nevoile pe care le avem în momentul de față, inclusiv programele naționale și pentru Maternitatea Giulești”, a declarat Bănicioiu, la Palatul Parlamentului, întrebat de ce MS nu primește bani la rectificarea bugetară.

Potrivit ministrului, „sănătatea per ansamblu va fi pe plus, iar rectificarea va fi pozitivă pentru Casa Națională de Asigurări”.

Bănicioiu a menționat că la rectificarea bugetară pentru Ministerul Sănătății vor fi doar redistribuiri între capitole.

El a punctat că, în anul 2016, Sănătatea va primi de la buget „mult mai mult decât anul acesta”. „Ne vom apropia încet, încet de 6% din PIB”, a adăugat ministrul.

„Banii de la CNAS vor fi folosiți pentru ce nevoi mai au, probabil pe cost-volum — pe medicamentele pe cost-volum este o prioritate, mai ales pentru că mai există intenția de a extinde negocierile și pe alte medicamente”, a explicat Bănicioiu.

Potrivit acestuia, majorarea salariilor medicilor este acoperită anul acesta prin economiile care se fac prin introducerea cardului de sănătate.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.