Acasă Social Basescu acuza Consiliul Municipal de coruptie profunda

Basescu acuza Consiliul Municipal de coruptie profunda

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Traian Basescu a atacat, ieri, in termeni duri Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) afirmand ca activitatea acestuia a devenit ostila orasului. Edilul-sef a precizat ca marea majoritate a consilierilor municipali amana nemotivat toate proiectele privind constructiile in Capitala aducand astfel deservicii Bucurestiului.

-In ultimul timp au fost propuse Consilioului 61 de proiecte, care insumeaza 253.093 mp de constructie. Desi proiectele aveau avizul Comisiilor Tehnice de Urbanism si Amenajarea Teritoriuui proiectele au fost amanate de la discutii fara a li se aduce obiectii-, a spus Basescu. El considera ca mecanismul este foarte simplu. -Cei care solicita aprobari pentru investitii trebuie sa se inchine cu mana plina in fata majoritat

ii PDSR din consiliu. Sistemul mafiot al majoritatii consilierilor imi este cunoscut prin presiunile care se exercita pentru atribuirea unor licitatii de la Administratia Strazilor si RATB-. Acestia au impresia ca odata veniti la putere pot sabota orasul-, a mai adaugat Basescu. Potrivit primarului general, coruptia profunda manifestata la nivelul CGMB pune in pericol cele 61 de proiecte care cuprind investitia de sute de milioane de dolari necesare pentru constructia de locuinte, birouri, hoteluri, magazine si biserici. -Ii voi ajuta pe investitori sa solicite in instanta daune interese impotriva consilierilor-, a conchis Basescu.

Traian Basescu, a declarat razboi si comisiei de specialisti care s-a ocupat cu elucidarea lipsurilor din gestiunea municipalitatii. -Specialistii au plimbat pruna in gura 4 luni si au ajuns la concluzii extraordinare. In raport se justifica plusuri la dero, hartie igienica si sapunuri dar nu regasesc in evidentele contabile banii cheltuiti pentru constructia de locuinte-, a spus Basescu.

Edilul sef a afirmat ca blocurile construite nu au disparut doar evidentierile sunt eronate. El a declarat ca ii va sanctiona pe toti membrii comisiei, in frunte cu viceprimarul general Ioan Radu.

-Inventarierea patrimoniului nu s-a rezolvat. Raportul este incompetent si incomplet. Voi cauta alta echipa mai competenta si ma felicit ca am cerut Ministerului F inantelor sa prezentam bilantul contabil la jumatatea lunii aprilie. Cei care au lucrat la raport, daca au bun simt ar trebui sa-si dea demisia. Daca nu voi gasi alti specialisti competenti voi elucida lipsurile din gestiunea primariei prin angajarea unei firme de audit-, a conchis Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.