Acasă Social Basescu se opune majorarii tarifului la apa calda si caldura

Basescu se opune majorarii tarifului la apa calda si caldura

DISTRIBUIȚI

Primarul general al Capitalei, Traian Basescu, s-a declarat nemultumit de faptul ca guvernul a schimbat retroativ OG 115/2001 unde subventia pentru caldura era de 45% de la bugetul de stat si 55% de la cel local. In noua varianta, guvernul contribuie cu cat poate, diferenta urmand a fi suportata de bugetele locale. Mai mult, Basescu spune ca pretul de cumparare al gigacaloriei de catre RADET de la Termoelectrica s-a majorat din luna septembrie cu 12% (de la 603.336 lei la 682.500 lei). Edilul-sef a anuntat totodata ca in actuala conjunctura este nevoit sa modifice radical bugetul, pentru ca bucurestenii, in mijlocul iernii, sa nu fie nevoiti sa plateasca si mai mult la intretinere.

Astfel, primarul general a decis ca sa rectifice radical bugetul municipalitatii, pentru a sustine RADET cu inca 80 miliarde de lei. Subventia pentru RADET va insemna cam un sfert din bugetul primariei. Drept -surse de finantare-, Basescu a gasit renuntarea la licitatia pentru achizitionarea de autobuze, la a treia linie de metrou usor si alte 100 de miliarde, care cu siguranta le va gasi la strazi.

Potrivit lui Basescu, daca s-ar accepta cresterea de tarif, asta ar face ca valoarea facturilor sa creasca cu aproximativ 18%.

Oricum, bucurestenii se vad nevoiti sa renunte la 500 de autobuze noi si la o noua linie de metrou usor.

In prezent, OG 87/2003 prevede ca pretul de facturare la populatie, stabilit de guvern, sa ramana la 800.000 lei/Gcal, eventualele cresteri de pret fiind lasate la latitudinea administratiilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.