Home Social Bicicliștii au blocat circulația în semn de protest față de Primăria Capitalei

Bicicliștii au blocat circulația în semn de protest față de Primăria Capitalei

DISTRIBUIŢI

 

Mii de bicicliști au participat la un marș în București, pentru a cere autorităților construirea de noi piste și sprijinirea transportului alternativ în Capitală. Primăria a declarat însă marșul ilegal.

 

La protest au participat circa 1.300 de bicicliști, suficienți cât să blocheze circulația pe marile bulevarde ale Capitalei, potrivit digi24.ro. Bicicliștii au pornit de la Parcul Herăstrău, au mers către Piața Victoriei și apoi pe podul Basarab, unde câțiva s-au așezat pe asfalt pentru câteva minute în semn de protest față de modul în care Primăria Capitalei îi tratează.

 

„Din păcate în România nu funcționează decât protestele în stradă. Uitați-vă ce eforturi a depus Primăria ca oamenii să nu iasă și le-a reușit”, a declarat Marian Ivan, organizatorul marșului.

 

Primăria Capitalei a declarat acest marș ilegal. Bicicliștii au ajuns la un acord cu Jandarmeria ca traseul să ocolească Piața Constituției, unde se desfășurat un alt eveniment.

 

„Avem nevoie de o infrastructură viabilă care să încurajeze transportul alternativ, de unde și numărul mare de bicicliști”, a declarat o participantă la miting.

 

„Dacă sunt create condițiile, ne putem deplasa și așa. Este o alternativă viabilă”, a arătat un alt participant.

 

Nu avem pe unde circula. Pe trotuare circulă mămici cu copii, pietoni. Pe stradă nu putem circula. Să facă niște piste pentru noi, bicicliștii! Mergem și la serviciu, și la plimbare”, a spus o protestatară.

 

„Să fim și noi un oraș mai curat, mai frumos, să mai scăpăm de mașini și totodată să avem o condiție fizică bună”, a pledat o alta.

 

 

 

Pistele construite cu 11 milioane de euro de Primăria Capitalei au fost desființate de Poliție pentru că reprezentau un pericol atât pentru cei pe două roți, cât și pentru pietoni. Niciun reprezentant al Primăriei nu a stat de vorbă cu protestatarii. Autoritățile au anunțat însă, în urmă cu câteva zile, că au în plan construirea a 100 de kilometri de piste noi.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.