Acasă Social Blocurile operatorii ale Institutului de Cardiologie Fundeni au fost inchise

Blocurile operatorii ale Institutului de Cardiologie Fundeni au fost inchise

DISTRIBUIȚI

Marti seara, dupa o vizita fulger facuta la Institutul de Cardiologie din Capitala, de pe platforma Fundeni, ministrul sanatatii, Daniela Bartos, a anuntat inchiderea celor doua blocuri operatorii ale unitatii. Paradoxal, decizia a fost luata de comun acord cu insusi directorul institutiei, profesorul Serban Bradisteanu, caruia functia i-ar fi permis sa ia si singur masurile cuvenite (fara sa recurga la tot soiul de sesizari adresate Ministerului Sanatatii).

Comunicatul Ministerului Sanatatii este sec, continutul sau nespunand nimic nou fata de ceea se stia deja despre implicarea lui Bradisteanu: -Ministrul sanatatii si familiei, dr. Daniela Bartos, a vizitat marti seara blocurile operatorii de chirurgie cardiaca si chirurgie vasculara din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare <C.C. Iliescu>, ca urmare a solicitarii facute in acest sens de catre directorul unitatii, dr. Serban Bradisteanu. Scopul vizitei a fost acela de a constata care sunt conditiile de functionare a salilor de operatii.

Impreuna cu dr. Serban Bradisteanu, ministrul sanatatii a decis inchiderea temporara a blocurilor operatorii din cauza conditiilor improprii desfasurarii actului medical. Printre deficientele de functionare se numara nerespectarea normelor igienico-sanitare si lipsa circuitelor functionale-.

Pana la aceasta ora, nimeni nu stie ce se va intampla cu personalul medico-sanitar angajat in cele doua compartimente – daca va fi disponibilizat sau daca va fi trimis in concediu fara plata.

Ciudat este si faptul ca motivele invocate s-au rezumat la lipsa de igiena. Urgentele chirurgicale vor fi preluate de Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul Militar Central.

De mentionat ca in ultimii ani chirurgia cardiaca la Institutul Fundeni a inregistrat performante remarcabile, cele mai multe fiind etichetate premiere nationale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.