Acasă Social Bolnav psihic, mort după ce a mâncat otravă de șobolani aruncată de...

Bolnav psihic, mort după ce a mâncat otravă de șobolani aruncată de angajații spitalului

DISTRIBUIȚI

Spitalul de Neuropsihiatrie din Poiana Mare, județul Dolj, ajunge din nou în centrul atenției, după ce angajații au dat dovadă de inconștiență sau nepăsare, presărând în toată curtea spitalului otravă de șobolani, chiar printre bolnavii psihic. Pentru că otrava de șobolani seamănă cu niște bomboane mici și roz, un bărbat în vårstă de 42 ani, internat la Spitalul de Neuropsihiatrie, a murit, luni seară, la spitalul Calafat după ce a mâncat otravă. Medicul primar psihiatru Viorica Călina de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Poiana Mare a declarat că „Bărbatul a murit în condiții suspecte, evoluția fiind fulgerătoare.
Se pare că este vorba despre o intoxicație cu substanțe toxice. Ar fi de la niște substanțe agricole“, a afirmat medicul Viorica Călina, citat de Mediafax. Potrivit sursei citate, pacientul a fost dus la Spitalul Municipal Calafat, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. Polițiștii doljeni au fost anunțați în jurul orei 20.30 de către medicii Spitalului Calafat că Viorel Coșereanu, pacientul adus de la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare, a decedat.
Polițiștii au precizat că trupul bărbatului a fost examinat și s-a stabilit că nu prezenta urme de violență. Cadavrul victimei a fost transportat la morga spitalului pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzei decesului. „Au venit aseară anchetatorii și au fost audiate mai multe persoane care eram de gardă. Au luat probe pentru un examen toxicologic al unei substanțe roz care s-a scurs din pacient“, a precizat Viorica Călina. Cel mai probabil, pacientul, care fusese internat în mai multe rånduri la Poiana Mare, cu diagnosticul de schizofrenie, a intrat în contact cu substanțe pe care personalul spitalului le-a împrăștiat în curtea unității pentru a scăpa de șobolani, a adăugat sursa citată.
Potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, anchetatorii așteaptă rezultatul necropsiei pentru a stabili cu exactitate cauza decesului. Acesta nu este primul caz de neglijență de care dau dovadă angajații. De-a lungul a câțiva ani, peste o sută de pacienți au murit în condiții suspecte, cauzele fiind de cele mai multe ori foame, frig sau rele tratamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.