Acasă Social Bucharest Jazz Festival, la a treia ediţie

Bucharest Jazz Festival, la a treia ediţie

DISTRIBUIȚI

Timp de cinci zile, la Hanul Gabroveni din Capitală va fi organanizat evenimentul Bucharest Jazz Festival, în cadrul căruia vor avea loc vernisaje, lansări de carte şi disc de jazz, proiecţii de filme şi concerte live.

Deschiderea oficială a evenimetului va avea loc marți, de la ora 18.00, la Hanul Gabroveni.

Festivalul va debuta cu vernisajul expoziției de afișe poloneze, dedicate uneia dintre cele mai mari colecții private din lume, având ca temă afișul polonez de jazz.

Aceasta conţine 72 de postere din perioada 1956-2013, care vor fi prezentate de însuși colecționarul lor, Krzysztof Dydo, un excelent cunoscător al afişului polonez.

În spațiul expozițional al Hanului, va avea loc de asemenea seria de evenimente conexe, menită să creeze o comunitate și să dezvolte arta dialogului dintre artiști și public.

Astfel, în perioada 2-6 iulie, vor avea loc lansări de carte și disc de jazz, proiecții de filme, dezbateri și colocvii pe teme de interes pentru lumea muzicii jazz.

Jazz on Film este numele sub care se va proiecta o serie de producții ce înfățișează viața și evoluția artistică a unora dintre cele mai marcante personalități ale jazzului: Cecil Taylor, Paul Bley sau Richard Oschanitzky.

În cadrul lansărilor de carte vor fi prezente personalități precum Mircea Tiberian, Horia Nicolaescu, Marius Popp, Doru Ionescu sau Alex Vasiliu, care vor aduce în prim plan cele mai noi titluri din literatura de specialitate.

Tot în perioada 2-6 iulie, pe scena din Piața George Enescu, o serie de artiști de excepție vor susține concerte live, în care arta improvizației se îmbină armonios cu sunetele atât de expresive ale muzicii jazz. 

Accesul la toate evenimentele este gratuit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.