Acasă Social București – în topul destinațiilor turiștilor americani

București – în topul destinațiilor turiștilor americani

DISTRIBUIȚI

 

 

București se află în topul destinațiilor turistice cu cea mai mare creștere în preferințele turiștilor americani pentru această vară, potrivit unui sondaj realizat de American Express Travel,

 

divizia de turism a grupului financiar american American Express.

 

Capitala României ocupă locul 10 în rândul destinațiilor în ascensiune în preferințele de vacanță ale americanilor.

 

Pe primele cinci locuri din top zece se află Manaus, Recife, Salvador, Rio de Janeiro și Sao Paulo, toate din Brazilia, urmate de Santorini (Grecia), Hilton Head (SUA), Grand Junction (SUA), Milano și București.

 

 

„Dacă orașe precum Londra sau Orlando sunt favorite tot timpul, rezervarea de vacanțe în destinații cu cele mai mari creșteri față de anul trecut indică o atitudine mai aventuroasă în rândul turiștilor din acest an”, potrivit American Express Travel.

 

American Express Travel a obținut datele în urma unui sondaj realizat în rândul celor aproape 300 de agenți de turism pentru perioada vacanțelor de vară, 1 iunie-31 august.

 

 

„Deși puțin surprinzător, rezultatul studiului este firesc. Creșterea interesului pentru București și România confirmă faptul că americanii care au vizitat vestul și centrul Europei doresc să revină să descopere și estul continentului. Croazierele pe Dunăre – până la Marea Neagră – sunt tot mai populare, iar evenimentele din Ucraina au determinat multe companii de croaziere maritime sa includă Constanța între porturile vizitate de vasele care navighează în Marea Neagra. Sper ca municipiul Contanța și orașele de pe malurile românesc și bulgar ale Dunării să primească cu ospitalitate pe pasagerii de la bordul navelor de croazieră și să îi motiveze să revină în România și să descopere și alte zone ale țării”, a declarat pentru MEDIAFAX Simion Alb, șeful Biroului de Turism al României din America de Nord.

 

Aproape jumătate din agenții de turism consultați de American Express Travel au afirmat că numărul rezervărilor a crescut față de anul trecut, chiar dacă 67% afirmă că și prețurile au urcat în această perioadă.

 

 

Cele mai populare destinații pentru turiștii americani în această vară sunt Londra, Paris, Roma, Orlando (SUA), New York, Kahului (SUA-Hawaii), San Francisco, Cancun (Mexic), Los Angeles și Honolulu.

 

Durata medie a vacanțelor de vară este de 10 zile, potrivit sondajului. Peste 40% dintre agenții consultați au afirmat că americanii preferă experiențele relaxante, precum vacanțele all-inclusive la plajă, în timp ce 34% spun că turiștii vor să cunoască cât mai bine cultura locală a destinației.

 

Croazierele rămân, de asemenea, populare, în rândul turiștilor din SUA, au afirmat agenții American Express Travel.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.