Acasă Social Calatoria cu trenul se scumpeste, insa nu se stie cand si cat

Calatoria cu trenul se scumpeste, insa nu se stie cand si cat

DISTRIBUIȚI

Tarifele pentru transportul feroviar de călători pot fi majorate trimestrial până la finele acestui an, cu maxim şapte puncte procentuale peste nivelul cumulat al inflaţiei de la precedenta creştere, însă Ministerul Transporturilor nu a luat încă o decizie privind următoarea modificare. -Nici măcar nu am discutat despre creşterea tarifelor. Nu ne-a trecut prin cap aşa ceva, pentru că abia am început anul şi avem alte probleme, cum ar fi suplimentarea trenurilor ca să aducem oamenii acasă după sărbători. Este posibil să nu majorăm foarte curând aceste tarife-, a declarat ieri, directorul de marketing al CFR Călători, Adrian Vlaicu. Cea mai recentă majorare a tarifelor a fost operată în luna noiembrie a anului trecut. Pentru creşterea tarifelor trebuie avizele Ministerului Transporturilor şi Ministerului Finanţelor, procedură care poate dura 1-2 luni, a adăugat Vlaicu.

Guvernul a adoptat în luna august a anului trecut o ordonanţă de urgenţă prin care a stabilit că tarifele maximale care pot fi percepute de operatorii de transport feroviar public de călători -se majorează trimestrial cu un procent de cel mult 7% peste nivelul cumulat al indicilor preţurilor de consum neluaţi în calcul de la ultima majorare-.

-Ordonanţa stabileşte cadrul juridic pentru ajustarea tarifelor CFR Călători, însă deciziile vor fi luate în funcţie de strategia noastră de marketing, astfel că nu putem preciza o dată exactă pentru creşterea şi nivelul tarifelor-, a afirmat directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.