Acasă Social Carnetele de asigurat, distribuite pana la 1 iunie

Carnetele de asigurat, distribuite pana la 1 iunie

DISTRIBUIȚI

Persoanele care refuza sa-si ridice carnetele de asigurat vor fi obligate, incepand cu 1 iunie 2001, sa isi achite contravaloarea consultatiilor medicale, a declarat Eugeniu Turlea, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Doctorii de familie au obligatia sa incheie distribuirea carnetelor de asigurat pana in 31 mai. Presedintele Patronatului National al Medicilor de Familie, Doina Mihaila, a precizat ca, in cazul in care nu vor distribui toate carnetele, medicii vor fi penalizati potrivit legislatiei in vigoare. Ea a adaugat ca, pentru a-i convinge pe asigurati sa-si ridice carnete, medicii au trimis, pe cheltuiala lor, carti postale celor inscrisi pe lista, dar in cele mai multe cazuri acest demers a ramas fara nici un rezultat. Exista si situatii in care medicii de familie nu au primit toate carnetele de asigurat pentru ca oamenii inscrisi pe lista si-au schimbat domiciliul sau chiar numele. Presedintele PNMF a apreciat ca actiunea nu se va putea incheia pana la 1 iunie, iar asiguratii care nu si-au luat carnetele vor fi obligati sa -scoata din buzunar bani pentru plata oricarei consultatii-.

La randul sau, directorul Casei de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti, Robert Serban, a declarat ca la nivelul Capitalei ar mai fi de distribuit aproximativ 300.000 de carnete de asigurat si estimeaza ca respectivele documente vor ajunge la doctori, in temenul stabilit. Pana acum, peste 65% dintre bucuresteni s-au inscris pe lista unui medic de familie, iar aproape 1,2 milioane au primit carnete de asigurat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.