Acasă Social Cele două stânci de pe DN1 vor fi asigurate cu plasă

Cele două stânci de pe DN1 vor fi asigurate cu plasă

DISTRIBUIȚI

Cele două stânci cu risc de prăbușire pe DN1, în zona Nistorești, nu vor fi detonate pentru a nu determina dislocarea rocilor din apropiere, comisia de analiză propunând ca soluție imediată instalarea unei plase de protecție care să preîntâmpine căderea acestora pe carosabil.

Potrivit unui comunicat de presă emis marți de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova, pe DN1, în zona Nistorești, la km 99+100, s-a constatat că pe versantul din partea dreaptă a drumului, pe sensul de mers Ploiești — Brașov, s-au produs căderi de pietre de dimensiuni diferite pe partea carosabilă, fenomenul fiind cauzat de faptul că roca slab calcaroasă a devenit instabilă ca urmare a condițiilor meteorologice din ultimul timp, căderile masive de precipitații din ultima lună accentuând acest fenomen.

În urma verificărilor, au fost depistate două blocuri de piatră, aflate la o distanță de aproximativ 30 m unul de celălalt, și la o înălțime de circa 20 m, ce prezentau fisuri vechi, comisia care a analizat situația la fața locului stabilind că nu se poate interveni pentru detonarea celor două stânci întrucât această acțiune ar amplifica fenomenul de dislocare a rocilor din apropiere.

„Soluțiile tehnice de consolidare care se impun vor fi adoptate după consultarea studiului geotehnic existent sau după executarea, în regim de urgență, a unui nou studiu geotehnic. Comisia a propus ca soluție imediată instalarea de către o firmă specializată de plase de protecție, care să preîntâmpine căderea stâncilor pe partea carosabilă. Fenomenul de cădere de pietre va fi monitorizat”, se arată în comunicatul citat.

Zona este semnalizată cu indicatoare rutiere care avertizează șoferii cu privire la căderea de pietre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.