Home Social Centrul de terapie a cancerului din Timișoara, compromis de muncitori

Centrul de terapie a cancerului din Timișoara, compromis de muncitori

DISTRIBUIŢI

Un centru de cercetări care ar putea aduce multe beneficii bolnavilor de cancer nu poate fi dat în folosinţă, pentru că cei care l-au construit au greşit proiectul. Centrul, aflat în apropierea Spitalului Judeţean Timişoara, a costat aproximativ 55 de milioane de lei, însă investiția a fost inutilă din moment ce bolnavii nu pot beneficia de serviciile acestuia.

Muncitorii care s-au ocupat de construirea Centrului de Cercetare în Domeniul Cancerului nu şi-au dat seama cum ar trebui finisată clădirea, care trebuie să fie dotată cu cameră sterilă. Acum, finisajele trebuie refăcute de urgenţă, pentru a respecta termenele prevăzute de proiect, altfel, beneficiarii riscă returnarea banilor europeni, aproximativ 39 de milioane de lei.

În acest centru vor lucra 35 de specialiști, care vor realiza studii celulare, de biologie moleculară şi terapii celulare pentru bolnavii de cancer, leucemie şi alte boli hematologice. Lucrările la acest centru ar fi trebuit să se termine în primăvara anului trecut. Fără neglijența muncitorilor, centrul ar putea funcționa astăzi conform proiectului și rezultatele ar putea salva viețile bolnavilor de cancer, însă finisarea construcției în conformitate cu standardele proiectului, va mai dura câteva săptămâni. 

 

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.